23 de novembre del 2010

[Tribuna] 'Bufetada a les eleccions', article de Jordi Sebastià

Desenganyem-nos, a l’actual titular del Bisbat de Tortosa no li interessen gens en absolut les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de Novembre. Les confirmacions a la bonica població de Vilalba dels Arcs han estat l’excusa perfecta que ha trobat el bisbe per escapolir-se del seu deure com a ciutadà de presidir una mesa electoral al col·legi situat a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Al mateix bisbe, Xavier Salinas i Vinyals, no li va tremolar gens el pols fa deu anys a l’hora de buscar un substitut per a confirmar-me a mi i a tota la gent que va voler una fosca tarda de novembre de l’any 2000. I dic fosca perquè a meitat de la missa va marxar la llum. La bufetada no ens la va donar el titular sinó un representant seu mentre ell estava de missioner a l’Amèrica Central.

És la gent que el diumenge anirà a votar, farà d’apoderat, de vocal, de president i recomptarà vots la que s’allunya de l’església o és el bisbe amb les seves decisions el que crea la incomprensió?

No hi havia la més mínima possibilitat d’ajornar una setmana tan transcendental acte cristià ni es podia enviar un substitut davant el compromís amb els seus conciutadans del bisbe?

Feliç jornada electoral a la gent responsable i feliç dia a la gent que es confirma a Vilalba.

Jordi Sebastià Ferrer és veí de Jesús

2 comentaris:

  1. Jordi primer que res et felicito pel teu article, i t'animo a que ho segueixes fent. En quant al sujeto en qüestió, tampoc li va tremolar el pols a l'hora d'intentar fer fora a qui va demanar permís per paternitat, i per tant, suposso que ara tampoc li tremolarà la mà a l'hora de ficar-se un preservatiu, i molt menys li tremolarà ni la mà ni la veu a l'hora de demanar ajuts a qui governi, per a poder mantenir lo seu estatus. En fi, crec que tampoc es mereix tant de rebonbori lo tipo en qüestió.
    Au, que vaigué bé i que 10 mos agarre confesats, i si pot ser en la llum oberta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta