20 de desembre del 2010

Artur Mas: 'Catalunya ha d'anar a buscar l'aigua on hi hagi excedents'

El futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet algunes referències a la política hidrològica i energètica durant el seu discurs d'avui al Parlament, en la primera sessió del debat d'investidura. "Necessitem més que mai un país en xarxa, totalment lligat, ben connectat pel que fa al transport de persones i mercaderies, a l'aigua, a l'energia i també respecte a les tecnologies de la comunicació", ha dit Mas. "És per això que també vull assumir el compromís de promoure totes aquelles infraestructures que el país necessita prioritzant aquelles que ofereixen un millor rendiment en termes de creixement econòmic", ha afegit el presidenciable de CiU abans de remarcar que la sosteniblitat no pot ser només "una etiqueta", sinó que ha d'impregnar "tota l'acció del Govern i, si fos possible, tota la societat". En aquest punt, Mas ha proposat "passar pàgina a la guerra de banderes i etiquetes", i fer de la sosteniblitat "un objectiu que combini amb encert i eficàcia la preservació del nostre medi natural creant un ecologisme del fer que permeti garantir el creixement econòmic que ens cal avui i el futur que volem per demà". En aquest sentit, quant a l'aigua i l'energia, Mas ha parlat de garantir la "connectivitat i l'accés a tot el territori de l'aigua i l'energia". Segons el futur president, "Catalunya no és una illa que pugui romandre al marge de les xarxes d'aigua i energia. L'aigua cal anar a buscar-la allà on hi ha excedents i sigui menys costós energèticament portar-la". És a dir, sense esmentar-los directament, Mas estava obrint la porta al transvasament del Roine i a la interconnexió de xarxes, i no ha fet cap referència a la nova cultura de l'aigua. Quant a l'energia, Mas ha dit que "cal anar cap a un model energètic més àgil, més net, més eficient i més respectuós amb el canvi climàtic". En aquest moment, el líder de CiU sí que ha parlat d'impulsar una política fiscal verda "que incentivi les empreses a invertir en aprofitament d'aigües, reciclatge de residus, estalvi i eficiència".


+Més informació:
-Artur Mas proposa un govern basat en 8 eixos (Avui)
-Mas defensa una “transició nacional” de Catalunya basada en el dret a decidir (Avui)
-Artur Mas presenta el seu programa de govern per ser investit 129è president de la Generalitat (Parlament.cat)
-Transcripció en brut del discurs d'Artur Mas (Parlament.cat)

Foto: Parlament de Catalunya

5 comentaris:

  1. Quan estem parlamt de l'aigua que circula de manera natural per una vall i que segueix el seu cicle anual de crescudes i estiatges, d'on sorgeixen els excedents? Artur, lo mon no és una fàbrica. Com a mínim canvia la terminologia que utilitzes.

    ResponElimina
  2. Esta gent, no només la de CiU, se l'ha de tornar a portar a l'escola i tornar a estudiar els cicles de l'aigua perquè parlar "d'excedents", és no entendre res de res. Jo crec que a les Terres de l'Ebre tenim un dèficit de pics alts de muntanya i per tant no tenim neu i per tant el negoci de l'esquí no el tenim però demanem formalment que el volem. Això, pel 99% de la població catalana seria una autèntica bestiesa però això és el mateix. Ningú a Catalunya es mor de sed ni té manca d'aigua per a beure, ara, si volem aigua als llocs de sempre (Indústria de Tarragona i Àrea Metropolitana) qui i quan invertirà algú a les TTE? Mai!!
    Els problemes a les Terres de l'Ebre pel que sembla s'agreujaran encara més pq el Segarra-Garrigues és el transvasament a Barcelona i el Xerta-Sénia el transvasament a València. I els polítics de les Terres de l'Ebre, quan seran dignes? Quan defensaran estes Terres?

    ResponElimina
  3. Tenen el mateix programa polític que el PP:
    - grans obres faraòniques que donin beneficis a constructores i les pagui el poble, en conjunt.
    - Xarxes interconques de distribució controlades per companyies d'aigua privades.
    - Consum d'aigua equival a progrés.
    Quan la realitat ens explica altres coses, entre elles el concepte de riu com a ésser viu que cal no matar, a risc de morir amb ell o tindre que anar a conquerir el del veí.
    Medievalisme nobiliari?
    Penetracions dels pobles ramaders nòmades i l'ocupació dels pobles pagesos sedentaris?
    Cai i Abel? Qui va matar qui?
    Coi, per anar tan lluny ... em quedo amb: " ... xeic, pos que no veus que estem matant la mare dels ous?
    Ja ho deia Serrat a Pare...
    Us recomano el vídeo. Una brillant fusió artística-tecnològica.
    La lletra, pos vatros mateixos.
    Bon any a tots!

    ResponElimina
  4. No, si al final trobareu a faltar el govern de progres, tots els apolitics que volieu canvi ja el teniu. No a la vegueria i si als grans transvasaments, aquest es el nou full de ruta del govern de salvacio nacional.

    ResponElimina
  5. Ay, ay, ay .... y todo esto antes de su nombramiento oficial.

    Tendremos que volver a las "manis", què remedio ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta