20 de desembre del 2010

Mas torna a obrir la porta a la vegueria de les Terres de l'Ebre

El futur president de la Generalitat, Artur Mas, ha tornat a obrir la porta a la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre. Durant la campanya electoral i també després de les eleccions del 28 de novembre, CiU havia dit que posaria la llei de vegueries al calaix. Però avui encara no ha quedat clar què pensa fer Mas amb la llei de vegueries, aprovada pel tripartit al final de la legislatura. Segons ha dit Mas en el seu discurs al Parlament, amb motiu del debat d'investidura, "Catalunya ha de tenir una organització territorial pròpia, procurant superar l'actual divisió provincial del segle XIX", però "consensuada amb el territori i que no suposi un augment de costos i de nivells administratius per als ciutadans". Així, Mas ha afirmat que "a Catalunya no hi caben més nivells d'administració".

La llei de vegueries havia estat votada en contra per CiU, que va titllar-la de "nyap jurídic", tot advertint que "impossibilita la vegueria de l’Ebre i posa en perill la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre”. Per això, els diputats ebrencs Francesc Sancho i Xavier Pallarès havien anunciat que CiU la derogaria en la legislatura que ara comença. A més, després de les eleccions la decisió havia estat assumida amb naturalitat per la federació a les Terres de l'Ebre, ja que la llei de vegueries no concretava el sistema de finançament ni les competències que havia de tenir el nou organisme.

Foto: Parlament de Catalunya

+Més informació:
-Transcripció en brut del discurs d'Artur Mas

3 comentaris:

  1. La de darrera, ja la coneixem!

    ResponElimina
  2. No sé si la coneixes prou , però la del davant t’asseguro que no serà.

    ResponElimina
  3. Com ne sap el pastor de cardar la llana!
    No en coneixo d'altra.
    Les paraules, pos com lo vent.
    Ja ho deia Gustavo Adolfo, lo poeta, que no era Bécquer de naixement sinó Dominguez Bastida.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta