22 de desembre del 2010

El bisbe de Tortosa vol un govern “més sensible” amb la catedral

[Inclou àudios] Xavier Salinas reclama un conveni marc amb l'Ajuntament, la Generalitat i altres institucions per acabar totes les obres i mantenir l'exposició permanent, que té un dèficit anual de 38.000 euros ·

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, va reclamar ahir la signatura d'un conveni marc amb l'Ajuntament, la Generalitat i altres institucions i administracions públiques. L'objectiu seria finançar les obres de la catedral i poder mantenir oberta l'exposició permanent, ja que ara té un dèficit anual de 38.000 euros. Amb el conveni, es resoldria el dèficit i la catedral podria continuar inclosa en la targeta turística Tortosa Card. Segons Salinas, la taxa municipal no té en compte el manteniment de l'exposició, i el bisbat deixa d'ingressar una part dels diners que rebria si gestionés directament les entrades.

A part, s'evitarien situacions com la de la reconstrucció de les escales de la catedral. Unes obres que encara no estan pagades del tot. Salinas va detallar que l'aportació del mecenes tortosí José Celma Prieto ha estat de 240.000 euros, i que la resta del pressupost (uns 210.000 euros) l'ha assumit el fons diocesà d'obres. “Ara tenim l'esperança d'aconseguir més recursos, amb la col·laboració de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, per poder restituir la quantitat que ens ha faltat”, va dir.

En la mateixa línia, el bisbe va afirmar que espera “molta més sensibilitat” del nou govern català cap a la catedral de Tortosa. Salinas va agrair que el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, fes “el possible i l'impossible” per costejar l'obertura de l'exposició permanent amb un milió. Però després, “potser per falta de recursos”, el bisbat no ha vist “la mateixa sensibilitat” en inversions com les escales de la catedral i altres obres. En canvi, Salinas va destacar positivament la implicació de l'Ajuntament tortosí i de la Diputació de Tarragona en la rehabilitació de l'arxiu de la catedral, que té un pressupost de més d'un milió d'euros. De la mateixa manera, el bisbe va agrair les gestions realitzades a Madrid pel senador Joan Sabaté, per restaurar els contraforts i els pinacles amb 350.000 euros.

Àudios:
-[<] Xavier Salinas reclama un conveni marc amb l'Ajuntament i la Generalitat i confia que el nou govern català serà més sensible amb la catedral de Tortosa

8 comentaris:

  1. El bisbe lo primer que ha de fer es anar a la taula electoral quan el criden, com qualsevol ciutadà. Quina vergonya, ara encara va demanant!

    ResponElimina
  2. "Al César lo que es del César; a Dios lo que es de Dios..."

    ResponElimina
  3. Estic segur que Deu podia esperar…

    ResponElimina
  4. Ahora lo tendrá ???... i si le conviene, le puede hacer entrar bajo palio en la catedral.

    Se ha parado a pensar en la cantidad de famílias pobres que no pueden acondicionar sus casas por falta de recursos, cuando lo que sobra a la iglesia católica son recursos por todos lados ???.

    Ay, Señor, con esta clase de pastores no necesitamos lobos...

    ResponElimina
  5. Quina colla de pallasos.Ara,tampoc es nou aixo.

    ResponElimina
  6. Santificat, como siempre no? La iglesia culpable de todos los males habidos y por haber. Cuando resulta que es una de las organizaciones a la que más desamparados se acogen en tiempos tan dificiles como los que vivimos.

    ResponElimina
  7. Que be li va crisis a l'Esglesia,abans eren els xinets,o els indis (els xinos primera potencia economica,i l'India la segona) quina manera mes baixa i barroera de fer diners tenen els capellans! Quina colla d'aprofitats!

    ResponElimina
  8. Gutijaime, deberias leer algo más de la historia de la iglesia llamada apostólica y romana ...

    No voy a negar ahora que algunos de sus integrantes practican la caridad bien entendida, pero no es el caso de las altas jerarquías, llámense obispos, cardenales, papas, Conferencia Episcopal, etc. etc. ).

    Ah, y no me considero anticlerical, más bien anti-cualquiertipodereligionfundamentalista, como de la que estamos hablando...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta