22 de desembre del 2010

L'activitat de Càritas ha pujat més d'un 18% i els donatius privats ja són un 84%

La demanda d'ajut a Càritas a la diòcesi de Tortosa s'ha incrementat entre un 18% i un 20% el 2010, segons va explicar ahir Xavier Salinas. A la diòcesi hi ha 31 equips de Càritas –n'hi ha dos de nous a Caseres i Sant Jaume d'Enveja–, que han atès l'increment de la demanda gràcies a un augment de les donacions (84%). A més de la casa d'acollida de Tortosa i dels menjadors socials de Tortosa i Amposta, ara se n'obrirà un altre a Benicarló.

Publicat a El Punt

7 comentaris:

  1. És el reflex del drama que a hores d'ara viuen moltes families espanyoles que tan sols els hi queda recorrir a l'Esglèsia perquè l'Estat els ha abandonat.

    ResponElimina
  2. Sort que nomes falta poc més d'un any per a que el PP se'n faci càrrec de tot plegat.
    Una cosa no em quadra, no sou els de dreta i liberals els que dieu que d'estat com menys millor? No sou vatros els que sempre i sistemàticament rebutgeu les subvencions i ajuts personals? Això sí, a les empreses no, que aquestes nomes ho utilitzen per crear ocupació....
    Jo, com és natural, no estic gens d'acord amb algunes mesures que s'han adoptat -com ara la eliminació dels 426 €- , però hauries de tindre clar que, amb el promptuari a la mà, a aquells països on s'apliquen de manera dràstica les mesures del liberalisme, com per exemple EEUU, de gent que ha d'anar a Caritas o similar, n'hi ha a milions, perquè l'"Estat els ha abandonat", allí per filosofia política.
    Que a l'altre extrem ideològic també n'hi ha, ja ho sé, i no ho defenso.
    Ara dis-me que el que s'ha de fer és crear les condicions per a que això no passi i la gent tingui treball. Pos mol bé, però el SISTEMA sempre haurà de "suportar" uns nivells de pobresa que sigui assumible. Aquell percentatge que Caritas pugui ( també ) suportar i amagar.
    El fotut, inclús per al SISTEMA ( bo en altres molts aspectes ), és quan tot sura.

    ResponElimina
  3. Que el sistema no és el millor sistema possible està clar.
    Però, tampoc es que es tinguin moltes ganes de canviar-lo, o reformar-lo.
    Tantes molècules noves i tan poques garanties de que lo primordial, una vida digna, sigue possible encara al planeta.
    Qui estira més lo braç que la màniga?
    Qui viu dele "rentats de cervells" versus "pro-paganda"?
    I dels daltabaix de la borsa, qui especula, amb quines eines?
    No em serveix el tant per cent de pobresa assumible. Quina pobresa és assumible?
    I si parlem d'austeritats?
    No especular més que el just és austeritat?
    Tornaríem a començar i ens tornaríem a trobar la cua al davant.
    Com no hi hagi mutacions en massa...
    Quan la caritat ha d'aparèixer, "quelcom es crema, senyor comte".
    Desitjo, en dades adequades, vides dignes, salut i feina per a tots!

    ResponElimina
  4. El pensament en veu alta de jotabé es com a mínim al•lucinant, dons no comparteix la pobresa d’uns establishment lliberal ni la pobresa d’un regim d’esquerres.
    Jotabe, sembla mentida que encara no sàpiga que la pobresa no coneix de dretes ni esquerres. Dintre el dramatisme que la pobresa comporta, quan es diu que l’administració s’ha d’aprimar no s’abona en cap moment l’abandonament a la seva sort d’aquest col•lectiu. Sàpiga que de la mateixa manera que la pobresa no te color polític, tampoc te solucions partidistes com vostè ens vol donar a entendre.
    Per cert, quina font fiable d’informació te vostè quan afirma categòricament la supressió de la prestació dels 426 € ?

    ResponElimina
  5. Pos si Mc Calan, efectivament, veig que al·lucines: Em tractes de vostè.
    Què a un 5% de pobres ( parlo de xifres hipotètiques, aquelles dites estructurals ) se'ls hi afegeixi un altre 15 % els hi soluciona poc el seu problema. I que el SISTEMA ( parlo del capitalista, no del democràtic ) sobre tot en la seva aplicació liberal, done per bones d'entrada determinades servituds ( el que no pugui pujar que que s'espavili ), a mi no em serveix.

    Ja pots tornar al·lucinar, i tutejar-me de nou. Si més no, perquè és nadal, què te'l desitjo bo, per cert.

    aquí tens la resposta a la teva retòrica pregunta

    ResponElimina
  6. Moltes gracies per la teva felicitació que faig extensiva a tots els participants d’aquest blog, i com no, a tu en particular.
    De totes maneres quan al tema dels 426 € volia dir-te que les darreres noticies no van als diaris

    ResponElimina
  7. No saps quan me'n alegro. ( de les darreres noticies, vull dir )

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta