28 de gener del 2011

Campos vol tornar a ser el candidat de CiU i força primàries a Móra d'Ebre

Tot i que a l'octubre del 2009 va anunciar la seua intenció de tornar a optar a l'alcaldia de Móra d'Ebre liderant un projecte al marge de CiU, l'exalcalde Santiago Campos ha acabat decidint que vol ser el candidat de la federació, vuit anys després de perdre l'Ajuntament a causa del pacte PSC-ERC. CiU ja tenia decidit que el cap de llista havia de ser Joan Piñol, l'actual portaveu municipal, però la sorprenent maniobra de Campos forçarà la federació a celebrar unes primàries, si finalment hi ha dues candidatures. Militant de Convergència des del 1977 -el seu carnet és un dels pocs signats per Jordi Pujol- Campos va ser alcalde de Móra d'Ebre entre els anys 1987 i 2003. Així, quan ara fa més d'un any va fer moviments per crear una candidatura independent,«catalanista i amb gent d'esquerres, de centre i de dreta», «que no es vengui a cap força exterior», i que posés fi al govern del PSC i ERC, l'exalcalde morenc va negar que la seua nova aventura política fos en realitat una "marca blanca" de la CiU. De fet, Convergència va arribar a obrir-li un expedient d'expulsió, i semblava que el final dels 32 anys de militància de Campos havia arribat. Ara ha admès, però, que si volia crear una altre partit era precisament per ajudar CiU, i no per anar-hi en contra.

En aquest sentit, l'expulsió de Campos no només no s'ha produït, sinó que ara l'exalcalde podria esdevenir novament el candidat de CiU, una formació que a Móra d'Ebre ha travessat alguns mesos convulsos. L´últim conflicte intern més sonat va ser la dimissió del cap local de CDC i amic personal de Campos, Josep Jornet, per discrepàncies de criteri amb Piñol i amb el també regidor Jordi Borràs. D'altra banda, una de les aparicions públiques més destacades de Campos va ser el passat 12 de gener, amb motiu de la presa de possessió del nou delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarès, qui també és el president de CiU a les Terres de l'Ebre. Campos era a l'acte al costat de l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, actualment un dels homes forts de CiU a la comarca. D'alguna manera, aquest fet ja feia pensar que Campos tenia intenció de tornar a la primera línia política de CiU a la Ribera d'Ebre.

+El tema al diari El Punt:
-L'exalcalde Campos pretén tornar a la primera línia com a alcaldable de CiU a Móra

Foto: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta