19 de febrer del 2011

Arriba la nova barra de seguretat per a l'accés al pont de l'Estat


L'Ajuntament de Tortosa va instal·lar ahir la nova barrera de seguretat entre la calçada i la vorera de la rampa d'accés al pont de l'Estat. En els últims tres anys, hi ha hagut cinc accidents en el revolt de pujada al pont, i en tots han trencat la barana. L'última barrera cilíndrica es va retirar després del segon accident, el febrer del 2008.

Publicat a El Punt

7 comentaris:

  1. És trist que això hague de ser notícia, tot per la incompetència de no haver-ho arreglat el primer dia. Aquí no s'ha "entrompesat" ni una vegada ni dos, sinó 5... Lamentable!

    ResponElimina
  2. Suposo que te deus referir als conductors?Per mi son los unics culpables.

    ResponElimina
  3. Evidentment que els conductors tenen una part important de culpa, i això és innegable, però de ben segur que si hi hagués hagut la famosa barra de seguretat, s'haguessen pogut estalviar molts de sustos. Per alguna cosa serà que els accidents de forma repetida han estat allí i no a una altra banda, no?

    ResponElimina
  4. Jo crec que no es plan de ficar barres dins de poblacions,si no una miqueta mes de ma dura als imfractors.
    Recordar que dins Tortosa la velocitat MAXIMA es de 40 i los individuos que se van perdre lo control a la curva no estaven molt adients per conduir.Per mi,no tindrien que tornar a portar mai mes cotxe.Potser penseu que soc molt radical,pero los cementeris estan plens de gent que no tenien cap culpa.

    ResponElimina
  5. Estic d'accord en Ignorant. El 100% de la culpa es dels conductors, tots podem tenir accidents, pero no ho podem culpar gaire a les curves que hi ha dins de la ciutat - imagina't com anavem els cotxes que han xocat ... i si xoquen contra alguna persona "oi, quina mala sort".

    ResponElimina
  6. Ho sento, però penso que mescleu les coses. Sense sortir del mateix àmbit i amb aquesta filosofia, podríem dir què, no cal posar tanques de protecció a les carreteres ( "quitamiedos" ), perquè la culpa de què hi hagin conductors que caiguen per un barranc o surtin a una corba, normalment, és culpa d'ells, ja sigui per velocitat inadequada, distracció etc. Si tothom respectes els senyals que hi ha abans d'arribar a una corba, és pràcticament impossible, tret de distraccions puntuals, adormir-se o causes de salut, que ningú xoques contra una tanca. Què dintre de la velocitat inadequada també trobem causes com l'alcohol, drogues, o simplement per voler anar fent carreres, ja ho sabem.
    Això sense contar en què aquesta barra de protecció no tan sols pot evitar ( al menys en teoria ) mals majors al conductor/a sinó als vianants que puguin passar en aquell moment per la vorera. També podríem parlar d'aquelles tanques que tantes vides de motoristes s'han emportat o els que ha deixat amb importants mutilacions; segur que en la majoria dels casos era "culpa" dels motoristes. Llavors, que em de fer, no evitar conseqüències irreparables, si es pot ?
    Un altre exemple, en un altre àmbit no tant diferent. Allí on passa el tren pel mig d'una població, en els punts de més moviment de persones hi han barreres físiques que dificulten o impedeixen el pas ( el que no pot ser és fer-ho a tot arreu ). Sabem que una via no s'hauria de creuar mai per llocs no indicats. Tots, en un o altre moment, ens comportem com imbecils o irresponsables, pos si es pot preveure...millor que curar, no ?
    Que els culpable siguin de totes totes els conductors, d'acord. Sobre les sancions que aquests es mereixen, més enllà que jo, segur que no anireu.

    ResponElimina
  7. Eren els anys 70 i pocs. Jo estrenava un R8 de segona mà i recent plovia. Era pel matí, no anava begut, darrera un altre (20-30Kmh?), i zass,.. el lateral de morro contra la biona. Poca cosa, però, els frens no van ajudar tampoc. El "aquaplaning" tampoc.
    Com a excusa, a banda la joventut, encara no havia posat el contra-pes de 50 kgs davant(el famós sac de ciment) per a que la direcció anés com calia en aquell cotxe de motor i tracció darrera.
    Vaig agrair aquell parapet.
    No cal anar begut, però, parlem de fa més de 30 anys. No he tingut mai cap accident des de llavors.
    També podria haver sigut. Mai se sap.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta