13 de febrer del 2011

El nou institut de Tortosa marxarà de Ferreries a un altre espai provisional


El creixement natural dels cicles formatius de l'institut de l'Ebre obliga a buscar un altre emplaçament · L'edifici Betània es queda buit a final de curs ·

El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Antoni Martí, ha explicat que han començat els contactes amb l'Ajuntament de Tortosa per buscar unes instal·lacions provisionals per al nou institut. El centre ha començat aquest curs a impartir els estudis d'ESO i de batxillerat al barri de Ferreries, en un espai diferenciat de l'institut de l'Ebre (dedicat a la formació professional). Però el seu emplaçament definitiu és als terrenys del pla parcial Temple Sud que el consistori ja ha cedit a la Generalitat. Segons Martí, el “creixement natural” de l'institut de l'Ebre, que durant els últims anys ha guanyat cicles formatius, obliga les dues administracions a buscar un altre emplaçament temporal per al nou institut de secundària. “El nou institut de Tortosa hauria de deixar les instal·lacions de l'institut de l'Ebre el curs següent”, ha anunciat Martí, que ha afegit que l'ideal seria trobar un altre emplaçament al marge esquerre de l'Ebre. Una mesura amb què es busca equilibrar l'oferta pública d'ensenyaments secundaris a banda i banda del riu, ja que fins ara al marge esquerre només hi ha els centres concertats.

Martí ha reconegut que un dels edificis que provisionalment podria rebre els alumnes de l'institut de Tortosa és el Betània, propietat de la Generalitat. Actualment és la seu dels estudis d'empresarials del campus de la URV, però al setembre, amb la posada en funcionament del nou campus al parc de Remolins, l'edifici quedarà disponible. “Encara hem de mirar quin ús se li pot donar”, va dir. A banda, Martí va anunciar que en breu s'adjudicaran les obres de la nova escola de Sant Llàtzer, un altre espai que havia sonat per rebre provisionalment l'institut.
L'edifici nou del Temple, potser per al 2014

Ensenyament encara es troba en fase d'acceptació dels terrenys cedits per l'Ajuntament, al pla parcial Temple Sud. Per tant, no ha encarregat la redacció del projecte de l'edifici, que en el millor dels casos estaria construït cap al 2014. Per això s'havia planificat una solució temporal aprofitant durant un parell d'anys les aules de la futura escola de Sant Llàtzer.

Publicat a El Punt

2 comentaris:

  1. Com maregen la perdiu...

    ResponElimina
  2. Si noi, ara cap aqui ara cap allà, i a sobre a l'institut Joaquin Bau li retallen les places. Conclusió: el govern ens està dient, deixeu's d'ensenyament públic, i aneu a la concertada. Quina vergonya!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta