17 de febrer del 2011

El PSC acusa Bel d'haver practicat la censura 2.0 en el cas 'Estimo Tortosa'


El candidat del PSC a l'alcaldia de Tortosa, Joan Sabaté, va denunciar ahir el que considera un atemptat “inadmissible” contra el dret a la llibertat d'expressió. Es tracta del tancament del perfil personal que el fotobloc anònim Estimo Tortosa tenia a la xarxa social Facebook, i que hauria estat tancat arran d'una queixa formulada des del correu electrònic general de l'Ajuntament de Tortosa. “Ferran Bel ha fet de la censura un fet habitual durant el seu mandat”, va advertir Sabaté. Segons va dir, l'alcalde convergent ha volgut silenciar totes les veus que no “combreguen” amb les seues opinions. En el moment del tancament, Estimo Tortosa tenia a Facebook gairebé 2.000 amics, i ara ha tornat a obrir un nou perfil. Sabaté va destacar que els fets han coincidit amb la publicació d'un article en què es criticava el regidor de Comerç. Així, el candidat del PSC va afirmar que totes les opinions són legítimes en el marc de l'estat de dret, i va recordar que Estimo Tortosa difon entre els més joves les propostes culturals i musicals que es fan a la ciutat. Sabaté també va acusar el govern de CiU i ERC d'haver-se apropiat del perfil de l'Ajuntament de Tortosa a Facebook, tot silenciant la veu de l'oposició. Una actitud que ja va provocar la intervenció del Síndic de Greuges per garantir que els grups polítics tinguessin accés al web municipal.

22 comentaris:

  1. No entenc que te a veure unes divergències ideològiques o tancament d’un espai Facebook amb la governabilitat de la ciutat. Aviat cassarem mosques !

    ResponElimina
  2. El "falta" seria demanar el tancament d'una pàgina web des del correu de l'ajuntament. A sant de que? Qui ho ha fet? En quines raons? Perquè d'amagat?
    Lo conjunt, la manipulació dels espais i serveis web de l'ajuntament per part de CiU u ERC. En aquest cas, sembla que des d'un regidor de CiU pel post en questió.
    Crec entendre.
    Tot forma part de la gestió de l'ajuntament i afecta als ciutadans.
    Fins i tot la qualitat de les escombres.
    Això volies entendre?
    Coses d'ètica.

    ResponElimina
  3. Me lo explica mejor please ? Mi no entenderrrrrrr

    ResponElimina
  4. Si tu "creus entendre"....Jo no entenc RES !

    ResponElimina
  5. Dona-li la importància que vulguis o que et convingui per als teus interessos, però no al·legues ignorància què no cola. Hi ha una cosa pitjor que ser ignorant: fer-se'l.
    Potser sí què resultarà què nomes entens el que vols...o el que et convé, clar.

    ResponElimina
  6. O vols que parléssim del tema en sí, de l'article motiu de la polèmica, del regidor de comerç o del concurs de creditors ? Què és del que es tractaria, no ? Perquè de la governabilitat de la ciutat, de moment, no veig que en parli ningú.

    ResponElimina
  7. No m'estranya McCalan, tas raro, raro, raro.
    La mandadera ve a fregar a casa, agafa el telèfon, diu que soc jo i traspassa diners de la meua caixa al seu compte. (pocs , per cert)
    ARA?
    Extralimitació de competències?
    Quin virus t'ha picat?

    ResponElimina
  8. Nion, jo no tinc mandadera...Pero ha quedat clara la teva acusació.

    ResponElimina
  9. "Crec entendre" parla de certeses o de hipòtesis?
    Jo tampoc en tinc de mandadera McCalan. Era un exemple , i exagerat, per a explicar. No dubto de que altres en tinguin.
    Jo acusar? Altra faena tinc.
    Ja t'he dit que "crec" que és un problema d'ètica. Per si encara saps llegir.
    Acusar, a n'estes altures, ni que fos fiscal!
    Queda clara la teva manera esbiaixada e irreal de veure els esdeveniments quotidians i comprendre les coses.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Fer una queixa a un administrador d'un espai web, no considero que segui censura, si després per la queixa es tanca l'espai web, o l'administrador o el seu creador, alguna raó hauria de tindre qui es va queixar.
    Jo vaig llegir l'entrada a que es fa referencia d'estimo Tortosa i la veritat es que era molt ofenedora, personalitzant coses que res tenen a veure en opinar.
    No fem mescles que aqui res té a veure la llibertat d'espressió, sino que una persona des de l'anoniomat ha atacat a un regidor de la ciutat, i jo penso que encara ha fet poc l'ajuntament si només ha fet un mail de queixa, hi ha una linea que no s'ha de pasar i Estimo Tortosa es va pasar dos pobles.

    ResponElimina
  12. I l'ajuntament no pot dir qui va fer la queixa?
    I quines valoracions va fer el "queixón"?
    Això si, com s'esmenta, el correu va sortir de la bustia de l'ajuntament.
    O hi ha bruixes?
    D'altra banda el post ni em va semblar ofensiu ni res. O no mireu "Sálvame", en horaris infantils?
    Aviam, també tots sabem la política de Facebook. O son santets dels de missa?

    ResponElimina
  13. Josep Maria, resulta que fer una queixa a Facebook sobre un article d'opinió no es censura? Llavors, que era, que es perseguia ? que li donessin un premi a l'autor/a ?. Si el que es va dir era ofenedor o insultant i per tant, susceptible de denuncia, al jutjat. Si no es fa, el que s'està fent és allò de....Miri, miri senyoreta que em diuen. També és coneix com a poca corretja i poca sensibilitat democràtica.
    I per suposat, de gracia, a l'interessat suposo que no n'hi va fer cap ni una, però davant d'això, en democràcia el que s'ha de fer és aguantar-se o contestar. Al cap i a la fi el que es feia és el relat d'uns fets ( incerts ? ) i la petició de dimissió d'un regidor. Vergonyós.

    Ah, Josep Maria, a tu et consta que algun dels rivals polítics de CIU hagin fet algun tipus de reclamació a Google pel que s'ha anat amollant al bloc EBREDIPUTATS en més d'una ocasió ? O és que allí tenen ( tenien ) bula ?. Et consta que a l'anterior campanya electoral municipal de Tortosa s'enviessin queixes o reclamacions a les diferents plataformes pels insults -no opinions, no- que es deixaven anar contra el cap de llista del PSC ?
    Per cert, espero que no torne a passar d'aquí quatre dies, o si ? Si passa, suposo què aquí estaràs per criticar-ho. O no ?

    ResponElimina
  14. Per si hi ha algú què no sap del que parlem:

    Article Estimo Tortosa

    ResponElimina
  15. Jotabe, aqui hi ha una diferencia fonamental en el tema ebrediputats, i es que no eren anonims, tu i tothom savia qui eren els ebrediputats perque no s'amagaven darrera d'un anònim, i si feien alguna crítica dura, els podies contestar directament a ells.
    Sobre altres insults o opinions, internet es una eina molt lliure però no val tot, no pot valdre tot, s'ha de possar un limit, i com et deia a l'anterior missatge, qui tanca un espai no es qui es queixa sinó qui l'administra.
    I com deia al principi, si des de Estimo Tortosa es vol fer critica radical d'un partit per afavorir-ne un altre que digui qui és i tindrà total llibertat per fer el que vulgui, i si es continua passant llavors si que entraran els jutjats en joc, com tu comentes.

    ResponElimina
  16. Jo he llegit, dos cops l'article, i no vaig res ofenedor, no hi ha insults i tan sols exposa uns fets i una opinio sobre el tema.

    Segur que la opinio no és compartida amb tot hom, segur, jo per exemple tampoc hi estic d'acord al 100%, però no crec que sigui motiu de tancament del compte.

    ResponElimina
  17. No havia llegit l'Estimo Tortosa aquesta setmana i a la vista dels comentaris, ho he fet.

    I no he vist cap insult cap el regidor o altres membres de CiU.

    Haurem de revisar-nos la vista, natros ???
    És possible que algun comentarista tingui una visió esbiaixada quan es parla d'un partit polític concret ???
    D'aquest concurs de creditors també la culpa és del tripartit ???

    Ai, ai, ai ....

    ResponElimina
  18. Home, Josep Maria, " Un poquito de por favor"........ "qui tanca un espai no es qui es queixa sinó qui l'administra." Jo demano a algú que et foti una palissa i després me'n rento les mans i dic que tota la culpa es de qui t'ha pegat. Jo també et repeteixo una cosa: aguantar-se o contestar. l'afectat va demanar de publicar una replica ? Si fos així i no hagués estat atès, et donaria tota la raó, en la queixa i inclús en el posterior tancament, tot i sense haver-hi insults. El dret a rèplica -reconegut legalment- ha d'estar garantit encara que sigui en un bloc personal.

    Quant a EBREDIPUTATS ( bloc dels antics diputats de CIU Sancho i Pallarés ) vull dir-te que algun que altre comentari critic que no els agradava no els publicaven. Sobre tot a partir de cert moment en que se'ls va descobrir fent comentaris "anònims" ells mateixos ( t'ho podria demostrar ) Agafant com a bo el teu argument d'anònim/no anònim, que vols dir, què si el que ofèn no és anònim ho pot fer i si és anònim no ? Si a la xarxa hi ha un comentari insultant, vexatori, calumniós etc. ho serà independentment de que aquest estigui signat o no. En tot cas, el que s'ha de fer és salvaguardar el dret del què es considere perjudicat a poder defensar-se. Sembla evident.

    ResponElimina
  19. censura
    Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
    Acció de reprendre els altres per llur conducta, per llurs obres. Qualificació gradualment positiva o negativa d'un fet, d'una doctrina per part de l'Església o per un cos eclesiàstic. Pena disciplinària imposada per l'Església. Examen d'una doctrina, d'un llibre, d'un escrit, [...]

    La censura surt de l'e-mail de l'ajuntament, suposadament.
    Tancament de perfil: Veure "Manual de respostes de Facebook".
    Criteri: Queixa, o suggerència, d'una entitat pública
    Mesures: Tancament del perfil (com a precaució davant possibles demandes judicials)
    Conseqüències: Protestes dels usuaris. Re-valoració de la mesura cautelar de tancament.
    Possible reacció dels facebook: Cap. Al munt de paperassa o els logs dels webmasters.
    Signat:
    L'emul de Mark Zuckerberg i de Jeff Rothschild (Lo Papa i el Cardinal Major de la Santa Església de Facebook)

    ResponElimina
  20. A mi , molts cops em resulten ofenedores les paraules del sr. Bel. On he de dir-ho per a que el silencien?

    ResponElimina
  21. Si a algún polític no li fa gràcia que parlen de les putades que han anat fent a treballadors seus, tenint-los sense cobrar les nòmines, que es repense si el seu és la vida política.

    Aquí, mentre uns no cobren els altres estan molt gords, i damunt encara s'enfaden si els critiquen.

    Ni comentari ofenedor ni faves. Me penso que més ofenedor és treballar i no cobrar.

    Lo dit, una vergonya.

    I ara que vinguen a plorar i censuren tots els comentaris que els fan ofendre!

    ResponElimina
  22. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta