7 de febrer del 2011

Facebook tanca el perfil del fotolog 'Estimo Tortosa' arran d'una queixa

Facebook ha decidit tancar el perfil que l'autora del fotolog anònim Estimo Tortosa ha tingut durant els últims dos anys en aquesta xarxa social d'internet. L'objectiu inicial d'Estimo Tortosa és realitzar una "crítica constructiva" de la ciutat, a partir d'una sèrie de fotografies que l'autora penja diàriament al seu fotobloc, el qual tenia una extensió natural a Facebook, amb gairebé 2.000 contactes que ara s'han perdut. En el seu últim apunt, explica que li han tancat el compte anterior a Facebook arran d'una queixa rebuda per un usuari de la xarxa social, i que el detonant hauria estat un article en què opinava lliurement sobre les capacitats d'un polític per ocupar el seu càrrec. L'autora ja ha creat un altre compte, també a Facebook, tot i que està fent gestions per recuperar el seu perfil anterior i els seus contactes.

19 comentaris:

  1. Gustau, m'agradaria que expliquèssis una mica més les teves notícies. Suposo que com l'han tancat per opinar de manera ofenedora,tu no podràs repetir el que allí es deia, però sí que podríes dir sobre quin polític s'opinava o què es deia sense dir el nom del polític i així podríem posicionar-mos sobre aquest tancament. Ara no sé si ha estat just o ha estat suprimit per la censura.

    ResponElimina
  2. Ofenedora? S'atrevia a dir el que tot hom pensem de molts politics que estan assegut a la "derecha de Dios Padre" molt d'anar a misa,i quan tenen de pegar una patada al cul,la donen al mig de les cames,sota el melich!

    ResponElimina
  3. Es pensen que per tanquen un perfil,la gent s'oblidara del tema,molta medalla al merit,i molta poca vegonya!

    ResponElimina
  4. Menos anar a misa i menys cops de pit,i als treballadors una mica de respecte1

    ResponElimina
  5. Ho tenia ben previst,molta bona vista que te el tio,ha llogat lo local a una OPTICA!

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Per acabar una rumba d'en Peret pel consejal:
    "Quare fills que tinc
    son lo meu calvari,
    per aixo els he tancat
    a un seminari"!
    (Gracies D.Ricardo)

    ResponElimina
  8. Yuca, Potser aquí en podràs treure l'entrellat
    "Ni quito ni pongo rey" quant a l'instigador de la desaparició del perfil de Facebook. Ara, l'article al qual és refereix La Marfanta, com a que hauria estat el detonant, és el que més amunt poso l'enllaç.

    Per cert, Gustau, deixa-m'ho dir: Has posat quatre links i no has posat el que més interessava.

    ResponElimina
  9. Jo tambe estimo Tortosa i coses com estes me desepcionen molt,pero bueno,de la gent del traje i de la corbata,poca cosa bona se pot esperar.
    Avore si estes eleccions se presenta algu mes proxim a la gent i als problemes reals i los tortosins fem un pas valent.

    ResponElimina
  10. Amic Gustau suposo que la borraràs!Com sempre!
    Constructiu? estimo tortosa? i gent de Tortosa Baix psdonims aixins,només destruim Tortosa!
    Gent "progresista" no!!Progresistes ballant jotes estan en contra de tot?Les coses malfetes s'han de dir pero les benfetes també!
    Sinò caieu en l'error de la dreta o de la extrema esquerra que es lo mateix...
    Ignorant se te veu lo llautó "Valent" cada 4 anys cambiem als valents,enguany "La familia",i d'altres a Barcelona que es guanya pasta de la bona!!
    (Gustau suposo que no atento a ningú,ni a cap empresa )

    ResponElimina
  11. Lo regidor de Comerç de l'Ajuntament de Tortosa se diu JOAN CABALLOL, temerós de Déu, i amic dels seus amics...

    ResponElimina
  12. Si l'adreça de correu electronic que ha tancat lo perfil de "Estimo Tortosa" correspon com em penso,a l'ajuntament tortosi,em comfimaria totes les meves sospites,a la Casa Gran estan mes pel Facebook,que pels problemes reals!
    A vore que diu aquest,a vore que diu aquella,sols falta la Milá!!

    ResponElimina
  13. No estic a favor del tancament del blog i crec en la llibertat d'expresio pero com diu Apèl sembla mes "DestruimTortosa" que "estimoTortosa".

    Una mica mes de criteri a l'hora d'escriure senyoreta Saura!

    ResponElimina
  14. El que totom ha de saber que Facebook és una eina comercial més. O no heu vist la quantitat de pro-paganda que hi tragueu? Feta com a eina de control social, no te gaire a veure amb els blocs, que tu pots obrir en una gran quantitat de servidors, públics o privats, del teu país o del que escolleixis i en empreses que tenen diferents ètiques. En altres, fàcilment pots fer còpia de seguretat i traslladar el teu bloc d'un servidor a un altre si cal. Només cal tenir una adreça fixa, com p.e. Marfanta.com, com a referència.
    Clar que no tindràs tants fans o "amics". Però tindràs més control sobre la teva producció intel·lectual i les teves dades.
    Des d'aquí us animo a tots els Facebookeros a retirar la vostra dependència d'en Mark Zuckerberg, o Jeff Rothschild, i assumir que hi ha hostes i "hostes".
    L'èxit ràpid de Facebook te algunes raons clares, el control de la penya per part dels EEUU i l'amic comú, i vicepresident de Facebook, Jeff Rothschild (de la família més poderosa del món).
    Localitzacions de servidors:
    Facebook, Facebook 2; Google; Wordpress; Tinet; Vilaweb.
    Qui te els servidors, te el poder a internet.
    Corolari, per a quan un magatzem de servidors públic a les TE?
    Auuuuuuuu!

    ResponElimina
  15. Cucafera, gràcies per la informació. Ara ja ho entenc.
    En castellà hi ha una dita que diu: quien mucho abarca poco aprieta. Potser amb tants càrrecs que té aquest de qui parleu no ha pogut ocupar-se de la seva feina. Què hi farem, no es pot tenir tot! Ara, que assumeixi les responsabilitats adquirides, i si ha de pagar sous i acomiadament que ho faci, amb totes les de la llei!

    ResponElimina
  16. Que atrevida es la ignorancia!!!

    ResponElimina
  17. "amic dels seus amics"

    ResponElimina
  18. I per què no ens obris els ulls, Nuria ?

    ResponElimina
  19. Ets la Nuria que escriu a L'Estel,ximpleries com les del darrer numero?
    Si ets,surt al carrer,que no et conten res,viu les noticies!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta