28 de febrer del 2011

L'EMD de Jesús, referent a Tortosa i a la resta del país

La revisió del conveni amb l'Ajuntament es va aprofitar per establir una fórmula automàtica per calcular el finançament que Tortosa pretén exportar ·

Els pobles que formen part del municipi de Tortosa deixaran de ser tractats com a barris o pedanies. L'experiència que el 1995 va iniciar l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús ha obert el camí per a les dues noves EMD que es van constituir ahir, Campredó i Bítem; però també per a les que es puguen crear en el futur al municipi o a la resta del país. De fet, la revisió del conveni de l'EMD de Jesús, la tardor del 2009, va servir per establir una fórmula “automàtica, concreta, exacta i coresponsable” per calcular el finançament de les altres EMD.

Cada any, l'Ajuntament i l'EMD de Jesús havien de renegociar les transferències que es feien des del municipi. Així, el nou conveni tancava diverses negociacions frustrades, i representava més competències i un millor finançament per al poble. A partir del 2009, l'EMD de Jesús té competències en conceptes com ara planificació urbanística; l'atorgament de llicències d'obra menor; la redacció de plans locals de dones o d'immigració; la gestió directa d'alguns serveis públics (el cementiri, el mercat, el clavegueram i la deixalleria), i plenes competències en comerç, turisme i promoció econòmica.

La mateixa fórmula per calcular el finançament és la que s'aplicarà en els casos de les noves EMD de Bítem i de Campredó. Amb tot, els dos pobles començaran la nova etapa amb una cartera de competències més reduïda.

Publicat a El Punt

Imatge: Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta