19 de febrer del 2011

L'indult als quatre plans parcials 'inundables' de Tortosa, més a prop


L'Ajuntament ja ha sol·licitat al nou govern que aixeque la suspensió ·

L'Ajuntament de Tortosa ja ha fet els deures, i ara només falta que el govern català aixeque la suspensió de quatre plans parcials inclosos en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM), en vigor des del 2007. La represa del pla parcial de l'horta de Sant Vicent, del parc Nou (entre Ferreries i Jesús), del Pimpí (al nord de Remolins) i de l'horta del Temple, entre l'autovia de l'Aldea i el riu, és un dels temes que el govern anterior va deixar pendents, tot i els requeriments municipals. Segons va explicar ahir l'alcalde, Ferran Bel, la ciutat ja ha revisat el seu pla d'emergències per inundacions (Inuncat), i ara només falta que la comissió territorial d'Urbanisme –o bé potser una resolució del conseller– puguen desbloquejar la situació. En aquest sentit, tant el consistori com l'Agència Catalana de l'Aigua ja havien aportat abans de l'estiu del 2010 tota la documentació necessària –bàsicament, un estudi d'emergències per avaluar els riscos d'inundabilitat–, amb l'objectiu d'activar la validesa dels quatre plans parcials.

En aquests sectors, el POUM preveia la construcció de fins a 4.400 pisos i diversos equipaments públics i privats, com ara el port fluvial i el centre lúdic i comercial de Ferreries, però durant els últims quatre anys no s'han pogut desenvolupar a causa de la suspensió urbanística. Al marge de la crisi del sector immobiliari, la suspensió va frenar la construcció d'una tercera part dels 12.500 habitatges nous previstos en el POUM de Tortosa.

Publicat a El Punt

Imatge: Street View de Google Maps

3 comentaris:

  1. El risc d’inundabilitat mai el resoldre únicament un pla d’emergències...

    ResponElimina
  2. No patixques que en lo canal que estan fent per al transvassament,lo problema d'inundacions esta resolt,fin hi tot,se podra fer barranquisme pel barranc de l'ebre.

    ResponElimina
  3. Ara si que es podrà revisar i millorar el POUM dels Reguers, perquè suposo que tots aquests anys perduts ( des de 1986 ) han estat per culpa de la inundabilitat del nostre poble.

    Y a lo mejor también es el motivo de que Bítem y Campredó consigan las EMD's y nuestro pueblo todavía tenga que estar esperando, no se sabe muy bien porqué.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta