7 de febrer del 2011

Sabaté demanarà al Senat fixar els 80 km/h en les ciutats més contaminades


El senador tortosí de l'Entesa Catalana de Progrés, el socialista Joan Sabaté, ha presentat una moció que finalment es veurà en el ple del Senat d'aquest dimarts, la qual proposa al govern de l'Estat que estudie amb els governs autonòmics la reducció del límit màxim de velocitat en els accessos a les grans ciutats que presenten índexs de contaminació de l'aire superior als permesos per la normativa europea, tenint en compte criteris mediambientals i de gestió del tràfic. De la mateixa manera, la moció també sol·licita que es tinga en compte les opinions de les entitats representatives dels automobilistes i de les empreses de transport per carretera, en la valoració dels aspectes positius i negatius de la limitació de velocitat en les zones de transició entre les vies urbanes i les interurbanes. Sabaté creu que aquesta mesura, junt al foment del transport públic, és més eficaç que la limitació de l'accés a les ciutats o els peatges dissuasius.

Així, el senador ha explicat que es tractaria de regular la velocitat màxima en els accessos a les ciutats, marcant la zona de transició entre les velocitats urbanes (50 km/h) i les interurbanes (100 km/h), fixant una velocitat màxima intermèdia (80 km/h). Segons Sabaté, aquest sistema no només rebaixa la contaminació, sinó que també redueix la sinistralitat i la gravetat dels accidents, tot afavorint una major fluïdesa del tràfic i disminuint les congestions i els embussos. La moció al Senat estatal arribarà just la mateixa setmana en què les altes temperatures per l'anticicló i la contaminació a l'entrada de Barcelona han obligat el govern a mantenir les limitacions de 80km en els accessos a la catalana, tot i haver començat a retirar els senyals a l'autovia de Castelldefels i l'autopista del Garraf.

Foto: PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta