22 de febrer del 2011

Seguiment massiu de la vaga a Sant Jaume per reclamar l'institut escola


Només dos dels 250 alumnes del centre assisteixen a les classes, en la primera jornada de protesta · CiU ja va deixar el poble sense institut el 1995 ·

Èxit aclaparador de la primera jornada de vaga convocada per l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Sant Jaume. El director del centre, Sebastià Porres, va assenyalar que només dos dels 250 alumnes que té el centre van assistir a les classes, ja que la gran majoria de les famílies van decidir no portar els xiquets al col·legi, com a mesura de protesta per reclamar a la Generalitat la creació de l'institut escola que havia promès el govern anterior. El Departament d'Ensenyament ha decidit ajornar dos dels quatre instituts escola programats a les Terres de l'Ebre –el de Sant Jaume d'Enveja i el del Perelló–, i tirar endavant els previstos a Móra la Nova i a l'entitat municipal descentralitzada (EMD) de Jesús. La segona jornada de protesta a l'escola Sant Jaume està convocada per avui dimarts.

D'altra banda, Porres no va entrar a valorar els arguments d'Ensenyament ni les raons de l'AMPA, però va afirmar que el professorat dóna suport a les reivindicacions del poble. “Els professors entenem i donem suport a la posició dels pares”, va dir. Les dues jornades de vaga convocades per l'AMPA van tenir un primer capítol diumenge, quan centenars de persones es van manifestar pels carrers de Sant Jaume d'Enveja, en una marxa que encapçalaven els xiquets de la població. En aquest sentit, el malestar dels veïns de Sant Jaume és considerable, ja que és la segona vegada que un govern de CiU els frustra la possibilitat de tenir un centre de secundària. La primera vegada va ser el 1995, amb Joan Maria Pujals com a conseller d'Educació. Després d'haver compromès un institut, el centre es va acabar fent a Santa Bàrbara. El 18 de febrer del 1995, Pujals no va poder inaugurar el parvulari a causa d'una protesta, i al centre encara es conserva com a record la placa que van haver de despenjar.

El govern reconsidera l'opció Deltebre · El director territorial d'Ensenyament, Antoni Martí, va anunciar ahir en declaracions a l'ACN que estan reconsiderant que els alumnes de Sant Jaume d'Enveja siguin adscrits a l'institut de Deltebre, i no al Ramon Berenguer IV d'Amposta. Aquesta opció havia estat descartada inicialment, tot i el nou pont sobre l'Ebre, perquè a Deltebre ja estan saturats, caldria fer-hi obres, i no hi hauria beques de transport ni menjador.

+La crònica al Telenotícies Comarques:


LA FRASE
"A l'escola tindríem espai per fer secundària uns mesos. Després, acceptaríem aules prefabricades"
Sebastià Porres, director de l'escola Sant Jaume.

Imatge: TV3

1 comentari:

  1. Per que si a dos institut-escola i no als altres dos?

    No serà, per que els dos concedits, son de municipis governats per CIU?

    Govern per a tots? No sols per CIU....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta