28 de març del 2011

Fukushima d'Ebre

La catàstrofe natural al Japó i el desastre nuclear de Fukushima ens recorden, com a espècie, que la història de la humanitat està plena de civilitzacions que els seus veïns consideraven molt avançades tecnològicament, però que van sucumbir després de grans cataclismes. Les Terres de l'Ebre som la cruïlla geogràfica dels Països Catalans i, alhora, la regió més nuclearitzada de l'arc mediterrani, amb els reactors d'Ascó i de Vandellòs. A més, Ascó voldria emmagatzemar els residus atòmics de tot l'Estat espanyol. Les centrals catalanes es van dissenyar tenint en compte el terratrèmol de Tivissa del 1845, que va ser d'uns 5 o 6 graus a l'escala de Ritcher. Tivissa és a 27 quilòmetres d'Ascó i de Vandellòs.

Publicat a PRESÈNCIA

Imatge: Google Maps

1 comentari:

  1. Si aqui passés una cosa semblant que Deu ens agafe confessats ... en venen al cap Pepe Gotera i Otilio. Espero que no em llegeixi el vei enginyer de Vandellós :-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta