2 de març del 2011

Maulets de l'Ebre, en contra del Carrefour d'Amposta

L'organització Maulets de les Terres de l'Ebre ha anunciat que el proper dissabte, 5 de març, farà un acte de denúncia per la mort del petit comerç i la pagesia d'Amposta, "assasssinats per l'Ajuntament i Carrefour". Segons Maulets, l'arribada de Carrefour a Amposta "s'ha venut com una oportunitat per al territori, una oferta de llocs de treball en temps de crisi". En canvi, lamenten que no s'haja parlat dels “danys col·laterals” que pot comportar la implantació de la multinacional a la capital del Motnsià, ni de com pot afectar l'hipermercat a la pagesia i al petit comerç d'Amposta, "que ja fa anys que estan en crisi". "Sense poder 'rebentar' preus com fan les grans multinacionals, sense poder oferir els mateixos horaris i sense disposar d'uns diners i un poder com el d'este tipus d'empreses, als petits productors i comerciants d'Amposta els espera un futur complicat", afirma Maulets en un comunicat. L'acte de protesta simbolitzarà un enterrament, i el seguici fúnebre sortirà a les 11 del matí de la plaça del Mercat, i anirà en processó pels carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l'Ajuntament.


3 comentaris:

  1. Carrefour és una de les empreses més grans dins la xarxa de distribució alimentària. Allò que denunciem sempre, que entre els preus que es paguen als pagesos i els que paguem natros al supermercat hi ha un abisme és, en gran part pel negoci que vol fer Carrefour.

    Em sembla molt bé que es diguen les coses clares i, de cara als polítics, denunciar que ens volen vendre gat per llebre!

    ResponElimina
  2. Aquest mati he escoltat per la radio allò que em premsa diríem un publireportatge on el cap de Catalunya de Carrefour, davant la propera inauguració ha venut l'article. Entre altres coses ha dit que tindran hortalisses de l'Aldea, olis, arros i altres productes del territori a més de les 4000 referències ( productes ) d'origen català.
    En aquest terreny, com en molts d'altres, no tota la raó està d'una banda. Estem equivocats si pensem que tota la fruita i verdura que es ven als petits comerços i tendes especialitzades és del país ( mireu -si la tenen, com és obligatori- l'etiqueta de l'origen dels productes ).
    És ben cert, això sí, que des de ja fa molts anys les seccions on més marge comercial treuen els establiments ( tots ) són aquelles d'articles peribles ( carn, xarcuteria, fruita/verdura, fleca etc ). Tot això per varies raons, entre elles què es tracta d'uns productes on la gestió és molt important. Però no és menys cert què aquest "sobremarge" ( per sobre de la mitja de l'establiment, en 12 punts tranquil·lament ) d'alguna manera reverteix sobre la resta de seccions més "primades".
    En temps com els actuals de crisi profunda i mileuristes ( els afortunats ) a punta pala, és la lluita de David i Goliat el voler convèncer al personal que ( majoritàriament ) no es deixi arrossegar pels preus de les grans superfícies.

    ResponElimina
  3. Afortunadament cada cop hi ha, i n'hi haurà més, cooperatives o empreses amb productes de primera qualitat i cultiu ecològic. Pensem també que s'estan usant transgènics i varietats poc testades encara i menys comprovades pels consumidor. Herbicides, insecticides, etc. Productes que alhora son derivats del petroli i que ens aboquen a dependre contínuament de químiques i farmacèutiques. Varietats autòctones que desapareixen i riquesa biològica que perdem.
    Altres províncies ens venen productes que regarien encantats amb les aigues de l'Ebre que ens volen furtar. Mentrestant aquí les taronges no tenen preu ni sabem prou com valorar l'oli que produïm, entre altres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta