2 de març del 2011

Tortosa demanarà ara l'aigua per al polígon Catalunya Sud


El PSC denuncia la “inactivitat” de Ferran Bel en promoció industrial · Els socialistes recorden que el govern de CiU i ERC va rebutjar sol·licitar una concessió a la CHE al desembre del 2008 ·

L'Ajuntament de Tortosa sol·licitarà una concessió d'aigua a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per garantir l'abastament del polígon Catalunya Sud en el present i en el futur. El projecte també inclou la construcció de la xarxa de distribució de gas i es finançarà a través del pressupost general de l'Estat, amb 4,5 milions dels 10 milions d'euros del fons destinat a la industrialització de les Terres de l'Ebre. De fet, l'equip de govern de CiU i ERC ja ha informat de l'expedient als grups de l'oposició, a la comissió d'Urbanisme.

Però com que finalment s'ha optat per demanar una concessió directa a la CHE, els socialistes s'han pogut traure una espina que tenien clavada fa més de dos anys. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va recordar ahir que, al desembre del 2008, CiU i ERC van rebutjar una moció per crear una mancomunitat amb l'Aldea i per sol·licitar una concessió d'aigua “abundant i de qualitat” a la CHE. De fet, l'alcalde, Ferran Bel, va dir que la proposta vorejava el “patetisme”. El PSC havia presentat la moció quan es va anunciar que els pous d'emergència de Vinallop serien segellats un cop feta la neteja del pantà de Flix. “Ens van dir que ens volíem penjar una medalla i que ells ja tenien la solució, però han perdut dos anys i mig i encara no s'ha entrat cap petició a la CHE”, va lamentar Sabaté. “S'ha perdut un temps preciós, i potser alguna hipotètica inversió, per culpa de la inactivitat del govern de Bel en promoció industrial”, va concloure.

+Àudio:
-Joan Sabaté (PSC) denuncia la inactivitat del govern de Tortosa en promoció industrial

Així, la previsió és fer una captació en una zona de domini públic terrestre, prop de Font de Quinto (Campredó) i de la captació del reg Aldea-Camarles, per compartir infraestructures com ara el subministrament elèctric. El projecte estima un cabal d'uns 200 litres per segon, amb unes puntes de fins a 300 litres per segon i un volum anual de 4,5 hectòmetres cúbics.

Avui, comissió d'industrialització · A més de la dotació d'aigua i gas al polígon Catalunya Sud i de la compra de les antigues naus de Lear a Roquetes per 1,6 milions, el fons d'industrialització també ha de servir per fer altres actuacions com ara la construcció d'una planta de tractament de residus sòlids urbans al polígon El Molló de Móra la Nova, amb una inversió d'un milió d'euros. Els sindicats i la patronal de les Terres de l'Ebre van reclamar fa uns dies a la Generalitat que reactivés la comissió de seguiment per a la industrialització del territori per fer un repàs a les actuacions que s'han de finançar amb els fons, però també a d'altres projectes que haurien de reactivar l'economia ebrenca. Finalment, el delegat del govern, Xavier Pallarès, ha convocat una reunió de la comissió per avui al matí, a la seu del Palau Abària de Tortosa. A més dels representants dels sectors socioeconòmics, ha estat convocada la directora territorial d'Empresa i Ocupació i el d'Ensenyament.

Publicat a El Punt

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta