14 de març del 2011

Vols Tens, la primera botiga gratuïta de l'Ebre

Tens un carregador de mòbil que ja no et serveix i penses que algú el podria aprofitar? Necessites uns mobles de menjador i no t'importa que estiguen usats? Aquest és l'esperit de la botiga electrònica i gratuïta Vols Tens [Ribera d'Ebre] que ha obert portes fa uns dies a internet. En certa manera, la botiga funciona com una franquícia d'una xarxa social (és un node regional, per ser més exactes), i s'emmarca en el projecte global de Vols Tens, que també ha començat a funcionar a Barcelona, i que permet obtenir i oferir objectes entre diverses persones, sense necessitat d'efectuar un intercanvi, i sense diners pel mig. Segons el flixenc Ferran Reyes, la iniciativa té l'objectiu de fomentar de manera pràctica la reutilització d'objectes que d'una altra manera anirien a parar a la deixalleria, però que a d'altres persones els podrien ser útils. Amb els nodes regionals, es pretén fomentar que aquests intercanvis es facen tenint en compte la proximitat de les persones interessades. En aquest sentit, comenten que l'ideal seria obrir botigues gratuïtes físiques sota el paraigües d'un mateix projecte, però a curt termini el primer repte és expandir Vols Tens al conjunt de les Terres de l'Ebre i crear un node que englobe les quatre comarques del territori.

1 comentari:

  1. En la mateixa linea:
    Aquest diumenge, mercat d'intercanvi a Roquetes de 11 a 14h. Si voleu + info escriviu a mercatintercanvi.roquetes@gmail.com

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta