29 d’abril del 2011

“El futur d'Expoebre anirà lligat als emprenedors”


L'alcalde afirma que la fira multisectorial ha de fer una aposta pel foment de les empreses petites i mitjanes · El rector de la URV talla la cinta a pocs mesos de la inauguració del campus ·

El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Francesc Xavier Grau, va ser l'encarregat d'inaugurar ahir al vespre la seixanta-setena edició de la fira multisectorial Expoebre, que inclou el sisè saló Ebreambient. El pavelló firal de Remolins serà l'escenari de la fira fins a l '1 de maig, en una edició que torna a estar afectada per la crisi. Així, finalment, hi ha 257 expositors, un 5% menys que Fira de Tortosa ha atribuït al fet que algunes empreses del sector de l'alimentació han optat per participar només en la fira alimentària Festast. L'altra explicació és que hi ha alguns expositors que no poden permetre's el preu d'un espai a l'interior del recinte firal, ja que fa dos anys que les obres del nou campus de la URV impedeixen que les diverses barres i els negocis d'alimentació puguen instal·lar-se al parc de Remolins.

De fet, Grau va tallar la cinta d'Expoebre 2011 perquè les obres del campus estan a punt d'enllestir-se. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que Expoebre està estretint els vincles amb la URV, per la nova relació de veïnatge del campus amb el pavelló firal. Però, sobretot, l'alcalde va voler destacar que la Universitat està participant activament en el saló Ebreambient i en les Jornades d'Emprenedoria, que enguany té en el Racó de l'Emprenedor una novetat important. “El futur d'Expoebre ha d'anar lligat íntimament als emprenedors”, va sentenciar Bel. “Els emprenedors actuals són els empresaris del futur”, va afegir-hi l'alcalde just abans de recordar que ara la majoria dels nous empresaris tenen una sòlida formació universitària. Bel també va recordar que les petites i mitjanes empreses generen el 80% de l'ocupació a Catalunya, i que han de continuar tenint el suport de les administracions.

En aquest sentit, la primera jornada d'Expoebre va cedir tot el protagonisme a les activitats del saló Ebreambient i de les II Jornades d'Emprenedoria de les Terres de l'Ebre. Durant tot el matí, es va fer una jornada tècnica sobre l'eficiència energètica en l'enllumenat públic, destinada sobretot a regidors i tècnics municipals. De fet, els assistents a la jornada també van visitar el mateix saló Ebreambient, que enguany s'ha volgut centrar en una exposició d'empreses d'equipament urbà sostenible, algunes de les quals són del territori. En aquesta línia, avui està previst que s'emeti el veredicte de la segona edició dels premis Ebreambient a la sostenibilitat, una iniciativa en què les mateixes empreses del saló han tingut un paper destacat.

El programa oficial de la fira Expoebre 2011 de Tortosa

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta