27 d’abril del 2011

El nostre Sant Jordi


La novel·la "L'espiera", de l'escriptora xertolina Francesca Aliern, ha estat el llibre més venut de la passada diada de Sant Jordi a les Terres de l'Ebre. Vam estar parlant amb la Francesca dissabte al matí, poc abans de la inauguració de la nova llibreria Ebrebooks, que els actuals propietaris de l'antiga llibreria d'El Parc de Tortosa han obert uns metres més enllà, al número 107 de l'avinguda de la Generalitat. L'obertura de l'Ebrebooks ha estat la gran sorpresa del Sant Jordi del 2011 a Tortosa. Feia temps que la ciutat necessita un espai així, concebut com un espai per fomentar la lectura i els jocs didàctics o educatius. De fet, el canvi de local facilitarà que als diversos espais de la llibreria Ebrebooks es puguen organitzar també sessions de conta-contes (el primer que s'ha anunciat, el proper 7 de maig, serà en anglès i català amb Sílvia Panisello), però també xerrades, presentacions de llibres, tallers de manualitats i, fins i tot, aniversaris infantils. A l'Ebrebooks, per exemple, vam comprar un conte puzzle d'"El Libro de la Selva", editat per Susaeta: una versió infantil del clàssic de Rudyard Kipling, amb il·lustracions de Jordi Busquets. Poc abans, a la llibreria La 2 de Viladrich, que ja al matí era plena de gent, un llibre va atrapar la nostra atenció per casualitat. Més que trobar-lo nosaltres a ell, es podria dir que "Aeródromo", d'Octavio Botana, una deliciosa novel·la juvenil editada en català i en castellà per La Galera, ens va trobar a nosaltres. Ja a la tarda, a la llibreria El Cid del barri de Ferreries també ens vam decantar per una obra de literatura juvenil: "L'ombra del Stuka", de Pau-Joan Hernàndez, l'autor de "Porta falsa" i de "Tot et serà pres". Editada fa uns anys per Empúries, la novel·la està ambientada en el poble fictici de Benissuda, situat entre Tivenys i Móra la Nova, en què uns joves reconstrueixen la història de la seua família durant la Batalla de l'Ebre.

1 comentari:

  1. Pos, si, entre La 2 de Viladrich i la nova Ebrebooks, i segurament altres llibreries "petites" que no conec tant, crec que podem tenir un cert optimisme sobre el tema de llegir a Tortosa:)
    Anecdota; fa temps es va tancar la Llibreria del Temple, i al seu lloc es va instal·lar una caixa. Vaig pensar, aixi va la vida, els llibres fora, i els bancs endavant. Pos, ara s'ha tancat aquesta caixa ... i uns metres més allà, s'obre la nova lliberia aquesta - el mon dona voltes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta