23 d’abril del 2011

Iniciativa-Entesa per Tortosa vol posar ordre a les antenes de mòbil


Iniciativa-Entesa per Tortosa ha proposat una ordenança per revisar a la baixa els límits màxims d'emissió de les antenes de telefonia mòbil. També s'ha compromès a retirar les antenes il·legals i negociar amb les operadores el trasllat a fora del nucli urbà de les antenes amb permís. El candidat, Jaume Forcadell, ha assenyalat que cal posar ordre en un sector en què, fins ara, “els interessos econòmics han prevalgut sobre la necessitat de preservar la salut pública“. Forcadell també ha recordat que la Unió Europea ha advertit els estats membres del risc per a la salut que suposen els camps electromagnètics.

Iniciativa proposa una ordenança per regular les antenes de telefonia mòbil

Publicat a El Punt

19 comentaris:

  1. Bé, això és una proposta assenyada i necessària i no lo del parc de les avançades.
    Les campanyes electorals haurien de servir per a parlar de la política del dia a dia i no per fer macropropostes de somni, que entre la florència catalana, els bars del pont del tren i el parc de tirolines sembla que si no ne dius alguna no ets ningú.
    I a vore si això de les antenes serveix per a contrarestar la campanya que fa per la marfanta el "personajillo" de PxC, que com aquí no li deixen parlar de netejar Tortosa d'immigrants ha de fer el símil amb les antenes. Salut!

    ResponElimina
  2. El tema TOTALMENT OBLIDAT per la gran majoria dels nostres polítics és el de la lluita contra la contaminació electromagnètica que generen les antenes de telefonia mòbil. Iniciativa els Verds, el partit que lidera Jaume Forcadell, val a dir que han tingut molta valentia al nombrar aquest tema, que la majoria dels polítics de Tortosa (entre ells l'actual alcalde) fan la vista grossa i no volen ni parlar.

    I es que les al·legacions per part de les operadores de telefonia de que es tracta d'un servei públic i essencial no els eximeix de l'obligació de complir les lleis i ademés s'ha de tenir en compte de manera prioritària la seguretat de les persones.

    En suma, obligar algú a tenir que suportar dintre el seu domicili o lloc de treball radiacions electromagnètiques sense el seu consentiment constitueix una clara violació del dret a la vida i la integritat física que garantitza l'article 15 de la Constitució, així com el seu dret a la llibertat i seguretat en qualsevol àmbit, article 17; del seu dret a la inviolabilitat del domicili (article 18) i del seu dret a la lliure elecció de la seva residència (article 19) per quant se l'està forçant a abandonar-la al saber que un procés judicial pot durar molts anys.

    Les radiacions electromagnètiques que generen les antenes de telefonia mòbil poden interferir en l'ADN cel·lular i perjudicar greument la salut.

    Per tant, ja va sent hora de que les nostres autoritats polítiques i sanitàries, els jutges, les organitzacions de consumidors, els mitjans de comunicació i les empreses afectades assumeixin les seves obligacions i responsabilitats.

    Ens estem jugant molt i no és acceptable que es continuï enganyant a la població.

    Centenars de milers de persones pateixen cada any por aquest motiu greus problemes de salut, de les quals moltes acaben morint. Així que ja n'hi ha prou!!!!!

    Jaume Forcadell: Moltes gràcies pel teu apoyo i també gràcies per la teua valentia al denunciar un tema tan greu i preocupant com aquest de les antenes de telefonia que els altres polítics fan la vista grossa i donen l'esquena. Et desitgem molta sort en les properes eleccions del 22 de maig. Ànim i endavant!!!

    Per a més informació visiteu la nostra web:
    www.tortosanetadantenes.jimdo.com

    ResponElimina
  3. El que diu aquests senyors és d'una ignorància elevada.

    Sobra la instal.lació i límits màxims de densitat de potència en antenes de telefonia mòbil hi ha una recomanació de la Unió Europea i normativa estatal i autonòmica.

    Els Ajuntaments tenen competència per a la concessió de llicència de funcionament de l'antena però no poden fixar límits diferents a la normativa autonòmica mitjançant ordenança municipal.

    L'´únic que en pot fer l'Ajuntament és orenar el seu emplaçament en demarcació urbana, mentre que en zona no urbana ho ordena la Generalitat., però en cap cas abaixar els límits determinats per normativa catalana, que tot sigui dit, és inferior que els de la normativa estatal.

    Potser un llicenciat en dret com el senyor Forcadell i regidor durant quatre anys hauria de conèixer aquesta informació i hauria de deixar de fer demagògia.

    Suposo que amb l'emissió d'aquest comunicat han volgut desfer la "cagada" del "parc de les tirolines"

    ResponElimina
  4. O també per no deixar a la ultradreta xenòfoba l'exclusiva de l'ecologisme populista. Si no fessen servir telèfons mòbils, ho trobaria perfectament coherent pero dubto que sigui el cas.

    ResponElimina
  5. canalero, com a mínim les teves afirmacions son discutibles. Jo no seria tan categòric. Clar què, si qualifiques de cagada ( encara que sigui amb cometes ), una proposta tan normal com la del parc d'aventura........Credibilitat i legitimitat, poca.
    tu mateix

    ResponElimina
  6. Per cert canalero (de quin canal es deu tractar, del de l'esquerra, del de la dreta, del canalet?), la normativa europea 2008 difereix en molt a les normatives catalanes i espanyoles, ja antiquades. Llegint a l'enllaç que ens va posar lo Tortosantenes (quin nick més llarg)

    ResponElimina
  7. Lo primer que hauria de fer "el canalero" és llegir bé ...

    Tot el que diu el Sr. Forcadell en el seu comunicat no contradiu cap normativa ni cap recomanació ... és buscar solucions a un problema que no només importa als ultradretans, com diu Lluís, sinò que importa i molt a molta gent ...

    Clar que titllar de "cagada" una proposta tan imaginativa i coherent com pot ser la de CiU amb el tema del pont del tren, ja parla de la visió neutral que té aquest Sr. canalero de les propostes que fan alguns partits o llistes electorals (quan no són del seu perfil) ...

    ResponElimina
  8. Hola a tothom,

    si busqueu informació sobre l'ordenança que va aprovar l'ajuntament de Leganés potser el debat se centrarà una miqueta... Si s'ha pogut fer allà sense afectar a la qualitat del servei de telefonia també ho podem fer aquí, no?

    Salut!

    ResponElimina
  9. Aquests polítics (CIU,PSC,ERC,PP) fan riure, han demostrat ser uns polítics de pa sucat amb oli i que no estan capacitats per a defensar els interessos dels veins de Tortosa.

    Aneu en compte que no us enganyin amb això de que regalen mones, bolis, banderetes, caramels...

    No us preocupeu que del tema de les antenes de telefonia mòbil no parlarà cap politic de les formacions polítiques que acabo de nombrar, doncs no tenen la suficient valentia per "enfrontar-se" amb les multinacionals de la telefonia mòbil.

    A data d'avui només hi han dos formacions polítiques que s'han atrevit a denunciar el greu problema de les antenes de telefonia mòbil: Iniciativa Els verds (Jaume Forcadell) i Plataforma x Catalunya (Jordi Casanova).

    Per tant aquestes dues formacions SI que han demostrat tenir prou valentia per donar-los el nostre vot.

    Dels altres polítics no esperessiu res, que l'unic que faran serà amagar i camuflar les antenes, (és a dir posar la basura a sota l'alfombra per a que no es vegi i els veïns no protestin) quan aquesta no és la solució.

    Tortosines i tortosins, ja falta menys per al 22 de maig!! Vosaltres decidiu!!!

    + Info:
    www.tortosanetadantenes.jimdo.com

    ResponElimina
  10. No es per res, però a mi em preocuparien mes les radiacions de determinats isòtops i la seva incidència al territori.

    ResponElimina
  11. jaume, en honor a la veritat, a Leganés també hi ha qui diu què el que han fet és limitar la potencia, no reduir el grau de les emissions. I des de la ignorància, penso que potser això ho compensaran amb més antenes. Al loro.

    Per cert, TortosaNetadantenes, i parlant de valenties, als que defensen la permanència del monument franquista, ( CIU, PP, PXC ) els podem votar ?.
    El mateix que li van dir l'altre dia a un "marfantero" concret, respecte a publicitar-se el seu bloc, també val per a vatros, NO fésseu més el pesat, home. Ja ho sabem tothom qui sou i on esteu.

    ResponElimina
  12. Jotabé, si les meves afirmacions són discutibles, que ho són, no són encara més discutibles les afirmacions d'Iniciativa quan diu "no podem quedar-nos de braços creuats veient com elsveïns de zones amb presència d’antenes de telefonia perden la salut i l’esperança."

    Perquè això és la demagògia més barata que he vist en dècades. Si estan convençuts que les antenes provoquen problemes de salut, i l'Estat espanyol no compleix les recomanacions de la Unió Europea (que com el seu nom indica són recomanacions i n'hi ha sobre milers de matèries), perquè no promouen una proposició de llei al Parlament? Ah, i el primer que han de fer, és donar exemple i apagar els seus telèfons mòbils, que els veig ben enganxadets.

    ResponElimina
  13. Hola Jotabe,

    el desembre del 2010 ja es va presentar la proposició al Congrés per canviar la normativa i adaptar-la a les recomanacions de la UE. Agraïria que sigueu més constructius, però em temo que teniu síndrome preelectoral.
    En relació a l'ordenança de Leganés no he llegit res que faci pensar que ha empitjorat el servei de telefonia i, en canvi, la Universidad Politécnica de Madrid certifica el descens de les emissions. Suposo que ara no em direu que la UPM fa demagògia preelectoral...

    ResponElimina
  14. Jaume, no he dit proposició al Congrés, sinó proposició al Parlament de Catalunya, o si molt m'apretes, projecte de Llei o Decret del Govern mentre governaveu, que sí que ho podieu fer perfectament dins de les competències de la Generalitat.

    Més que síndrom preelectoral, el que teniu és despertar neuronal preelectoral, perquè ara proposeu el que no vau fer quan governaveu la Generalitat. I no em diguis que no era de la vostra competència, perquè això, tot just va ser el que va matar al tripartit. Això és meu, això és teu.

    ResponElimina
  15. La Generalitat va posar en marxa una xarxa amb 215 sondes per mesurar les immissions de les antenes de telefonia mòbil, a més de 50 de portàtils que va posar a disposició dels Ajuntaments. És la xarxa de control més gran del món, i va rebre nombrosos reconeixements internacionals. Un bon projecte, però insuficient si tenim en compte que els límits fixats per la normativa són excessius. Ara cal modificar-los. El tema de les competències no el reiteraré, perquè ja ho has dit tu. El que va matar al tripartit ja ho discutirem quan vulguis.

    ResponElimina
  16. jaume, ja em perdonaràs però no sé a que bé lo de ser constructius, parlo per mi.
    M'he limitat a posar un enllaç d'un estudi que defensa la competència dels ajuntaments en el tema, i pel que respecta a l'ordenança de Leganés, he dit el que he llegit en un Web sobre el tema.... que pot haver-hi menys potencia per antena però igual nivell d'emissions. De totes maneres també cal dir que, sí en temes com aquests hi ha catedràtics d'enginyeria que diuen una cosa i altres altra, estem ben arreglats. Narcis Cardona catedrátic de Comunicacions de la Universitat Politècnica de València diu: "la telefonia mòbil es l'únic sistema de telecomunicacions dissenyat "para utilizar siempre la mínima potencia de emisión posible y, contra lo que se cree, cuando hay más antenas la potencia de emisión tanto de la estación como del terminal del móvil es mucho menor que si hay pocas antenas"

    Lo del síndrome preelectoral crec sincerament que tenies ocasió de dir-ho amb el tema del parc, però aquí i a mi ?
    Això sí, tant de bo tots els caps de llista apareguessin per aquí com tu, encara que sigui de tant en tant. I no nomes amb articles a "Tribuna".

    ResponElimina
  17. Hola Jotabe,

    que m'he equivocat! Li havia de contestar al canalero i t'he contestat a tu. Perdona!!!

    ResponElimina
  18. Sobre els referents de potència per antena i tal.
    Que una antena emeti amb menys potència, o més, és el de menys, ja que multiplicant la de moltes antenes en comptes duna sola dona la mateixa potència.
    En qüestió de salut és la potencia que rep cada persona. I, en aquest cas, les de sobre les cases, la reben els que hi viuen molt a prop i amb menys rebots i esmorteïments per l'entorn que les pugui fer disminuir.
    I estenc el cas als usuaris de les unitats mòbils.
    D'aquí el treure les antenes del mig de les ciutats on uns pocs poden rebre alts index de radiació sense ni usar el sistema.
    Recomano a tothom no usar la telefonia mòbil gratuïtament, sinó en casos de necessitat.
    El fixe emet moltes menys radiacions.

    ResponElimina
  19. Tant de bo la puguessem usar gratuïtament i no a preus tant abusius. Però tranquils, els mòbils s'usen per a tot menys per a parlar per telefon.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta