23 d’abril del 2011

La pluja obliga a suspendre la processó del Silenci



Les confraries prenen la decisió encertada de no sortir, perquè a les dotze en punt ja plovia amb força ·

L'amenaça de pluja va obligar l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa a suspendre la processó del Silenci de Tortosa. La processó més austera i penitencial de la Setmana Santa tortosina, que la mitjanit del Dijous Sant recorre només els carrers del nucli antic amb el pas del Crist de la Puríssima, no va arribar a sortir de la plaça de la Immaculada, al barri de Remolins. Tot i que durant les primeres hores de la nit la pluja era gairebé imperceptible, un xim-xim molt feble, la previsió era que podia ploure de valent cap a la una. Finalment, la decisió presa va ser del tot encertada, ja que la pluja es va avançar just a les dotze de la nit, que era l'hora de sortida de la processó.

Tot i així, una dotzena de persones van arribar, amb paraigües, fins a la porta de l'església de Remolins per veure si la processó del Silenci s'ajornava fins que passés la pluja. Però el mateix president de l'agrupació, Josep Borrell, els va confirmar que les confraries havien pres la decisió de suspendre la processó, ja que la pluja podia malmetre el pas del Crist de la Puríssima, així com alguns dels hàbits confeccionats amb roba molt delicada. De la mateixa manera, la pluja també feia perillar la processó del Sant Enterrament, prevista per ahir a la nit. L'últim cop que la pluja va obligar a suspendre la processó del Silenci va ser el 5 d'abril del 2007.

D'altra banda, el concert de l'Orquestra de Grau Professional del Conservatori de Tortosa, previst per al proper dimarts, 26 d'abril, no es farà a la cripta de l'església de la Reparació, tal com s'havia anunciat. Finalment, el concert tindrà lloc a la nau central de la catedral de Santa Maria, el mateix dimarts, a partir de les 20.30 hores.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta