12 d’abril del 2011

La polèmica del monument franquista de Tortosa, a Europa amb ICV


ICV de Tortosa va informar ahir que l'eurodiputat Raül Romeva va presentar el 24 de març una pregunta a la Comissió Europea perquè jutgi si el manteniment de símbols franquistes com ara el monument de la Batalla de l'Ebre és compatible amb les polítiques comunitàries orientades a la recuperació de la memòria històrica. Unes polítiques europees, segons Iniciativa, que condemnen els crims dels règims totalitaris del segle XX al continent. En la seua exposició de motius, Romeva utilitza el monument franquista de Tortosa com a exemple. A banda, l'eurodiputat d'ICV atribueix la resistència d'alguns ajuntaments a retirar i museïtzar d'una manera adequada la simbologia enaltidora del franquisme al fet que l'Estat espanyol “encara no ha culminat el procés de transició a la plena democràcia”.

Publicat a El Punt

Imatge: Bloc de Raül Romeva

2 comentaris:

  1. Ui, ui, ui, ui, uuiiiiiii!!!! Si va a haver un fuyón!!!! Ja només espero el seguit de desqualificacions que el sinyor "ho faig de puta mare perquè yo lo valgo", li proferirà al sinyor Forcadell la propera vegada que se'l trobe pel carrer!!!! jajajajaja!!!! Europa parlant de Tortosa perquè SYU no vol reconéixer com a franquistes els monuments de Franco i el seu règim.
    Lo debat de divendres a l'auditori amb Arcadi Oliveres, Miquel Caminal i Ramon Miravall serà encara més interessant, no trobeu?

    ResponElimina
  2. Molt bé!!
    pero us sembla normal que s'hagi d'insistir des del resto de Catalunya, o des de Bruseles, en un tema que "és de calaix". Tortosa acabarà semblant aquell poble de Asterix, pero sense el Asterix. O pitjor, com aquelles "llegendes urbanes" dels petits pobles perduts a Asia que no sabien que la Segona Guerra Mundial s'havia acabat, i encara estaven en peu de guerra anys i panys despres ...... toc, toc, el dictador ja no està!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta