13 d’abril del 2011

Rellotges embogits al campanar del Roser


El campanar de l'església del Roser, al barri de Ferreries, no acaba de donar bé l'hora. Els quatre rellotges de la torre marquen aquests dies hores diferents, com en aquells panellls dels aeroports que indiquen les hores de diferents ciutats del món. Com podem veure en aquesta imatge, quan el rellotge orientat cap a l'est, el que dóna cap al centre de Tortosa, marca les 11.40 hores del matí, el rellotge encarat cap al sud ens diu que només són les 10.25 hores. El mateix passa amb el rellotge orientat a l'oest, cap a Roquetes, que porta un retard d'uns 20 minuts. Penso que una ciutat com Tortosa no es pot permetre un desgavell així en el campanar que marca les hores i els minuts de veïns i visitants. Quan travesses el pont a peu, però també en cotxe, és inevitable aixecar la vista un moment per mirar l'hora, ja que el rellotge del campanar del Roser és un veritable referent per saber quina hora és i poder calcular a quina hora arribaràs al lloc a on vas. Però quan el rellotge del Roser no va bé, et quedes molt descol·locat, perquè penses que tens temps de sobra, o que ja fas tard, i fins que no demanes l'hora o et mires el teu rellotge (com a mínim un parell de vegades) no estàs segur de viure en el moment que toca.

2 comentaris:

  1. I que no és bonic això?
    Tortosa i els seus misteris.
    Francament, si fos escriptor, i no un xafa-paraules, la ciutat seria un bon escenari per a una novel.la jovenívola d'Enid Blyton: "Los cinco en Tortosa" o "Misterio en Tortosa", amb l'amic "Fatty". Ja en pla més modern, m'imagino la Tardis del "Doctor Who" aparcada a la plaça Pius XII i als Daleks controlant l'ajuntament.
    La lluita final amb El Doctor, i l'acompanyant de torn, corrent per sobre de les arcades del pont perseguits pels Daleks amb el famós crit de "Exterminate!", "Exterminate!", "Exterminate!".
    I de pas deixant el Roser com un "gruyère", amb el que el de menys seria que s'hagués destorbat, com tants cops passa.

    ResponElimina
  2. Aixo pot explicar perque tot comença tard a Tortosa - menys les retallades ;)

    (a l'ajuntament no sé si tenim daleks o body-snatchers, pero si, algo surreal si que som aqui !!)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta