18 d’abril del 2011

Tots volen pujar per tornar a ser decisius, a Roquetes



El pacte entre ERC, CiU, EBIN i PPC serà difícil de reeditar, ja que el nou candidat popular afirma que ara no “regalaran” l'alcaldia · El PSC confia a retornar al govern municipal ·

Les expectatives electorals de tots els candidats a l'alcaldia de Roquetes són tan ambicioses que fer una travessa és inútil. Tots els partits confien a tenir més regidors per tornar a ser decisius. Fa quatre anys, un pacte entre ERC, CiU, EBIN i PPC va deixar el PSC fora del govern municipal després de 24 anys d'alcaldia socialista. L'actual alcalde, el republicà Francesc Gas, creu que la seua acció de govern és l'aval més sòlid per garantir “capacitat de gestió i de planificació”, i que els electors sabran valorar la feina feta. De fet, si ERC creix, serà més fàcil que Gas puga continuar a l'alcaldia, ja que el nou candidat del PPC, Joaquim Llopis, ha anunciat un canvi d'estratègia. “Aquesta vegada no regalarem l'alcaldia”, adverteix Llopis, tot desmarcant-se de la línia seguida per l'anterior cap de llista, la regidora Pepita Bosch, que ara deixa la política local.

Els candidats que repeteixen valoren positivament el pacte quadripartit, tot afirmant que han sabut deixar les diferències ideològiques de banda i anteposar els interessos de Roquetes. Coincideixen que Gas ha dirigit un govern estable i cohesionat. “Ningú donava cinc cèntims per aquest govern, però per a nosaltres el primer ha estat Roquetes”, sentencia el convergent Gerard Gas. Amb tot, el candidat de CiU afirma que “pactes passats no prejutgen pactes futurs”, tot recordant que abans també van governar amb al PSC. Només l'independent Javier Alegret aposta obertament per reeditar el pacte quadripartit. Un govern, segons el socialista Miquel Castelló, que ha portat a la fallida econòmica l'Ajuntament, que ha viscut “per damunt de les necessitats de Roquetes”. Castelló també acusa el quadripartit de “falta de qualitat democràtica”, de falta de transparència en la contractació de petites obres i de personal i d'evitar el lliure accés als mitjans de comunicació municipals.

ERC aspira a cinc regidors i el PP, que ara en té un, a aconseguir-ne entre dos i tres. També han fet els seus càlculs a l'alça els altres dos membres del govern quadripartit. Així, Gerard Gas creu que CiU, que fa quatre anys es va quedar a només quatre vots del segon regidor, aprofitarà ara l'acció de govern i la conjuntura nacional per poder assolir entre dos i tres regidors. I Alegret també considera que podria recuperar el segon regidor independent que va perdre el 2007. Però Roquetes té tretze regidors i Castelló també creu que pot superar la barrera dels sis regidors i recuperar l'alcaldia per al PSC.

Tant Gas com Castelló proposaran mesures per reactivar l'activitat econòmica i reindustrialitzar Roquetes, molt afectada pel tancament de Lear. En el proper mandat, Roquetes podrà desenvolupar polígons a les antigues plantes de Lear i d'Imsa-Tamsa. També Llopis apostarà per “potenciar les petits i mitjanes empreses, el comerç local, els autònoms i els emprenedors”. L'atenció a les persones i la gestió de la immigració seran els altres eixos de la campanya a Roquetes.


LES CLAUS

Finances municipals. El PSC, ERC, CiU i EBIN remarquen que caldrà reajustar les finances de l'Ajuntament.

Reindustralització. El tancament de Lear ha disparat l'atur fins al 18%. Tots els candidats apostaran per fomentar la recuperació econòmica.

Atenció a les persones. Una residència per a la gent gran i una llar d'infants figuraran als programes.

Immigració. El PPC i PxC faran entrar el tema en campanya, tot i que amb estils i discursos diferents.

ELS CANDIDATS

-Miquel Castelló
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)
Repeteix com a candidat. Confia a millorar resultats perquè el PSC puga recuperar l'alcaldia de Roquetes.

-Francesc Gas
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Alcalde els últims quatre anys. Posa l'aval de la seua gestió com a garantia per créixer en nombre de regidors.

-Gerard Gas
Convergència i Unió (CiU)
Voldria capitalitzar l'acció de govern i aprofitar la conjuntura nacional per assolir entre dos i tres regidors.

-Javier Alegret
Ebrencs Independents (EBIN)
Després de vint anys a l'oposició, ha estat quatre al govern i confia a recuperar el segon regidor. Destaca l'estabilitat del pacte i aposta per la continuïtat del govern quadripartit.

-Joaquim Llopis
Partit Popular de Catalunya (PPC)
Debuta com a candidat i d'entrada rebutja qualsevol pacte. Diu que fa quatre anys el PP va “regalar” l'alcaldia. L'objectiu és tenir tres regidors.

-Ramon Martí
Plataforma per Catalunya (PxC)
La formació confia a revalidar els bons resultats aconseguits el 28-N.

Publicat a El Punt

3 comentaris:

  1. Ara si que no patirem per gominoles, xuxes i pipes. Oco amb el sucre, per això.....

    ResponElimina
  2. Espero que tots poden veure el seu desig complet, de pujar. Aixo si, hauran de fer la sala més gran ... :)

    ResponElimina
  3. I jo que algú candidat vagi sense "americana".
    Ja està bé de fer el ridícul.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta