27 de maig del 2011

CiU i el PSC, legitimats, tornaran a pactar a Ascó


L'Agenda 21 d'Ascó proposava la celebració d'una consulta popular sobre la candidatura del municipi al magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. De fet, l'alcalde d'Ascó, el convergent Rafael Vidal, va admetre que havien considerat fer una consulta ciutadana sobre l'MTC, i que aquest tema va ser important en el si de la comissió informativa de seguretat nuclear. Però, finalment, van desestimar la consulta “per falta de temps”, ja que no era possible fer un referèndum legal, el resultat del qual fos fiable i vinculant per a l'Ajuntament. De fet, ara l'actual govern d'Ascó, format per CiU i el PSC, se sent més legitimat que mai, i creu que les eleccions municipals de diumenge han estat, també, un plebiscit sobre l'MTC. Amb una participació superior al 83%, de les més altes registrades a les Terres de l'Ebre, Vidal afirma ara que els resultats avalen l'acció de govern, i que suposen el sí de la població al magatzem de residus.

A més, Vidal ja ha fet públic que vol reeditar el pacte de govern amb el regidor del PSC, Josep Martínez. En declaracions a Canal 21 Ebre, Vidal va explicar que ja ha mantingut les primeres converses amb els socialistes asconencs, i que el nou acord de govern es podria tancar aquesta mateixa setmana. En les eleccions municipals del 22 de maig, CiU va aconseguir quatre regidors i gairebé els mateixos vots que en els comicis del 2007. Un altre cop, per tant, ha tornat a empatar a quatre regidors amb els independents de l'exalcalde Antoni Casanova.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta