27 de maig del 2011

La Festa del Renaixement tindrà un nou escenari a les escales de la catedral



L'organització també disposarà del carrer Croera, del carrer del Vall i de la nova plaça elevada del barri del Castell, just al damunt de la plaça de l'Absis ·

Tortosa convertirà les noves escales de la catedral en un dels nous escenaris de la Festa del Renaixement, que enguany serà del 21 al 24 de juliol. De fet, l'alcalde tortosí, Ferran Bel; el regidor de Festes, Jordi Folqué, i el director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, van presentar ahir el cartell i la nova imatge oficial de la festa al carrer Croera, just al davant de les escales. Així, Bel va destacar que el nou entorn de la catedral, amb la zona de vianants del carrer Croera, les noves escales, i les dues places de l'absis –ja són a punt d'acabar les obres de la plaça elevada, al barri del Castell–, seran alguns dels espais del nucli històric que la Festa del Renaixement recuperarà per a la seua setzena edició.

“Tenim l'objectiu d'estendre la festa, tot aprofitant nous espais que fins ara no podíem ocupar”, va assenyalar Bel, en referència als carrers i places afectats per les obres de reforma del pla integral del nucli antic (Pincat). “També podrem utilitzar el carrer del Vall i la plaça dels Dolors”, va afegir-hi. Segons l'alcalde, enguany es farà “una aposta més decidida” per la nova ubicació dels mercats d'època, a l'entorn de la plaça dels Dolors i al carrer Major de Remolins. Amb tot, en aquesta edició no es podrà utilitzar encara la plaça de Sant Joan, les obres de reforma de la qual han començat fa unes setmanes, ni tampoc la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre, on aviat s'ha de començar a fer un pàrquing subterrani.

Aposta per la qualitat, tot i els ajustos · El director de la Festa del Renaixement, Domingo Tomàs, podria substituir Jordi Folqué com a regidor de Festes, tot i que Ferran Bel va assegurar ahir que no té tancat el nou cartipàs. Tomàs va remarcar l'aposta per la qualitat que ha fet la Festa del Renaixement aquests quatre anys, tot i els ajustos pressupostaris, i va rebutjar les crítiques de poc rigor rebudes en campanya.

Publicat a El Punt


3 comentaris:

  1. ... a mi també. Pero el que mes m'agrada es que un cop acabades les eleccions, la feina continua.

    ResponElimina
  2. Toc, toc, la cua de l'atur?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta