5 de maig del 2011

Els candidats i les claus electorals a Tortosa


El repte de la majoria. L'alcalde, Ferran Bel, espera consolidar la seua hegemonia, tot i que el veritable repte per a CiU és assolir la majoria absoluta. El 2007 es va quedar a només 61 vots del regidor número onze.

4 candidats nous. Josep Felip Monclús (ERC), Xavier Dalmau (PP), Rafael López (EBIN) i Jordi Casanova (PxC) debuten com a caps de llista a Tortosa.

Economia. Les propostes per reactivar l'economia, captar noves inversions i generar més ocupació ompliran els programes de totes les candidatures. La nova zona lúdica proposada per CiU a l'antic pont del tren s'ha imposat en la precampanya.

Ferran Bel
Convergència i Unió (CiU)
L'actual alcalde de Tortosa aspira per primera vegada a la reelecció. És economista i assessor d'empreses. Té 45 anys i aquest és el tercer cop que Bel lidera la candidatura de CiU.

Joan Sabaté
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)
El candidat socialista va ser alcalde del 1999 al 2007. Té 53 anys i és professor d'història. Actualment és senador de l'Entesa Catalana de Progrés.

Josep Felip Monclús
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM)
Amb 59 anys, l'exdirector dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa debuta com a cap de llista d'Esquerra. Monclús és metge.

Jaume Forcadell
Iniciativa-Entesa per Tortosa
El regidor ecosocialista repeteix com a cap de llista d'Iniciativa. Té 34 anys i és llicenciat en dret. És treballador en excedència d'una entitat financera.

Xavier Dalmau
Partit Popular (PP)
Té 56 anys i és el cap de l'oficina d'Hisenda a Tortosa. S'estrena en la política municipal tot encapçalant la candidatura del PP, com a independent.

Rafael López
Ebrencs Independents (EBIN)
Té 46 anys i és tècnic superior de manteniment d'una empresa del territori, on també exerceix de president del comitè d'empresa. Debuta en la política local.

Jordi Casanova
Plataforma per Catalunya (PxC)
Té 50 anys i també és vicesecretari de PxC a les Terres de l'Ebre. És la primera vegada que aquesta formació presenta llista a Tortosa en unes municipals.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta