4 de maig del 2011

Plaga de tèrmits a la catedral de Tortosa


Un problema de tèrmits és la causa més probable dels desperfectes a la cúpula oval de la sagristia major de la catedral. Així ho ha avançat aquest dimecres el diari El Punt. De fet, la setmana passada es va observar que havia caigut material del sostre d'aquesta cúpula i van aparèixer algunes esquerdes, primer verticals i després horitzontals. Per prevenció, el bisbat de Tortosa va comunicar que tancava l'accés i que s'ha apuntalat la cúpula per poder-hi actuar que hagen obtingut el finançament necessari per fer-ho. Els tècnics apunten que la presència d'aquests insectes a la catedral de Tortosa podria estar relacionada amb l'estat de degradació del conjunt del nucli antic.

+Més informació a El Punt:
-Detecten tèrmits a la catedral de Tortosa

5 comentaris:

  1. Un detall que "mai tenen en compte". En un edifici públic, de la dimensió de la Catedral, que els hi costa usar puntals i bastides noves?
    També les acabaran comprant algun dia o es venen bé al mercat de segona mà.
    Tant costa ser polit i curiós?
    D'altra manera, em sap mal, igual que ja no es pugui entrar lliurement o amb un una mena de carnet personal emès, com a mínim als ciutadans de la ciutat que ho demanin, sigue quin sigue el credo que tinguen.

    ResponElimina
  2. llavors....deu ser que no es tan public.
    Quant a les bastides, que té més si son noves o usades, si estan en bon estat.....

    ResponElimina
  3. La culpa és de la degradació del cas antic... i de les antenes de telefonia, no ho oblideu!

    ResponElimina
  4. A nivell tècnic, poca cosa Ximo, si ja han aguantat el màxim que poden tenir és fatiga crònica.
    A nivell estètic si. Des d'aquest punt de vista ho comento.
    I et anomenaré una dita: "A tal senyor, tal honor". I la catedral, al marge de ser una institució catòlica, s'ha fet amb molts sacrificis tortosins i hauria de ser retornada a ells.
    Ja que continuem invertint diners públics contínuament.
    Entrem en el tema de les propietats dels santuaris cristians?
    Ja que si no son del "Senyor conjunt dels ciutadans", de qui son?
    De uns okupes?

    ResponElimina
  5. XIII, sobre el tema public/privat/drets/deures/us de fruit/entrada lliure/monuments/turisme etc. ja n'hem sucat pa moltes vegades aquí a La Marfanta. Ara, la veritat, me va costa amunt.
    De moment el que sé és que les escales les paga una empresa privada i les capitalitza ( en el sentit menys economicista del terme ) el Sr. Bel.

    Pel que fa a les bastides, jo també parlava de l'aspecte d'aquestes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta