30 de juny del 2011

L'alcalde de Móra d'Ebre garanteix que la Móra Morisca tornarà a fer-se el 2012

Canal 21 Ebre emetrà 'L'entrevista' amb Joan Piñol aquest dijous a la nit, a partir de les 22.22 hores. Hi haurà una redifusió a les 01.22 hores. També divendres a les 10.52 hores, a les 15.22 hores i a les 17.52 hores.

Móra d’Ebre no celebrarà la Móra Morisca del 2011, prevista per als dies 9 i 10 de juliol. Les causes són diverses, com ara la delicada situació econòmica que travessa l’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre, o el fet que al nucli antic de la població s’hi fan les obres de la llei de Barris. Així ho ha confirmat l’alcalde morenc, Joan Piñol, que aquest dijous ha visitat els estudis de Canal 21 Ebre.

En la mateixa entrevista, Piñol ha recordat que durant la campanya electoral ja va plantejar que potser caldria revisar la Móra Morisca, o fins i tot celebrar aquesta festa medieval cada dos anys. En aquest sentit, els grups del PSC i d’Esquerra ja han criticat la decisió del nou govern de CiU, que finalment també integrarà el regidor del PP. Però l’alcalde ha volgut deixar clar que només s’ha ajornat l’edició d’enguany, i que la Móra Morisca tornarà a fer-se el 2012. D’altra banda, l’alcalde de Móra d’Ebre ha aclarit que no es plantegen suprimir o ajornar altres esdeveniments, com la Fira del Llibre Ebrenc o la fira d’espectacles literaris Litterarum.

Piñol ha afegit que encara és massa aviat per saber la gravetat de la situació de les finances i del deute de l’Ajuntament. De fet, l’alcalde ha avançat que ha encarregat a la Diputació de Tarragona una auditoria per aclarir la situació real de l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Piñol també ha dit que caldrà revisar els projectes de la llei de Barris i demanar una pròrroga, ja que només s’han executat un 20% de les obres previstes al nucli antic. Segons Piñol, Móra d’Ebre ha de fer una aposta ferma pel turisme i en especial per la navegació fluvial. L’alcalde morenc també ha dit que en matèria de promoció turística cal establir aliances amb la resta de la comarca, però també amb la Terra Alta i el Priorat. En aquesta mateixa línia, Piñol també ha assenyalat que Móra d’Ebre i Móra la Nova haurien d’estudiar quins serveis poden oferir de manera conjunta o mancomunada.

Finalment, l’alcalde de Móra d’Ebre s’ha referit a la futura vegueria de les Terres de l’Ebre. Així, ha remarcat que cal ser sensibles amb la Ribera d’Ebre i buscar fórmules que permetin integrar adequadament aquesta comarca en el projecte de territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta