30 de juny del 2011

Marc Pelejà, cap de gabinet de l’alcaldia de Tortosa


El jove Marc Pelejà, de només 21 anys, s’incorpora aquest divendres a l’equip de Ferran Bel a l’Ajuntament de Tortosa. Segons ha pogut confirmar Canal 21 Ebre, Pelejà serà el nou cap de gabinet de l’alcaldia, una figura que Bel ha volgut recuperar com a càrrec de confiança. Pelejà va estudiar al Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa i ha cursat estudis de Periodisme a la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tarragona. Tanmateix, durant els últims mesos ha viscut a Copenhagen, ja que ha estudiat un màster de Comunicació a la Universitat Roskilde de Dinamarca.

L’alcalde de Tortosa ja va anunciar, fa uns dies, que el nou cap de gabinet seria una persona jove i de la seua absoluta confiança política, i que serà un puntal important per a tota l’àrea de l’alcaldia. Sobretot, de cara a les relacions amb les altres institucions. Ferran Bel també va recordar que tant els alcaldes Marià Curto com Joan Sabaté van tenir caps de gabinet. Pelejà tindrà un sou anual brut de 34.000 euros. Els altres càrrecs de confiança del govern de CiU seran el cap de premsa, que seguirà sent Albert Mestre, i el gerent, si finalment es troba un substitut per a Cèsar Saura. Els càrrecs de confiança de Bel costaran a l’Ajuntament un total de 144.000 euros anuals.

Imatge: Perfil de Marc Pelejà a Facebook

50 comentaris:

  1. Molt bona incorporació. Això és el que necessita qualsevol Ajuntament, gent jove, preparada i formada com Marc i amb ganes i il•lusió per treballar per la nostra ciutat.

    Enhorabona per l'oportunitat.

    ResponElimina
  2. Pos si sembla d'Annonymous.
    Segur que no és un infiltrat?

    ResponElimina
  3. Jajajaja lo que s'aprèn per l'internete .... pos al Marc li agraden Obrint Pas, Gutijaume!
    En fi, Marc, ja m'invitaràs a una cervesa ... Koshar si't plau

    ResponElimina
  4. La nostra generació no beu de diferències ideològiques ni de cap tipus. Els joves hem après que les ideologies estan per conviure amb elles i no per enfrontar-nos, per això Marc i jo podem ser bons amics, a diferència de les guspires que encara salten entre la gent de més edat, al parlar de temes polítics.

    Aquesta, crec jo, és una de les raons per les quals ens trobem amb la situació de crisis actual (no l’econòmica si no la social). Aquests enfrontaments directes i controvèrsies varies desapareixeran amb les noves generacions, doncs són impermeables a aquests tipus d’enfrontaments i poden, no sols treballar junts colze a colze amb un mateix objectiu nacional, si no mantenir una profunda amistat i respecte l’un vers l’altre.

    Aquí rau la principal diferència entre les generacions dels anys 80 i 90 amb la resta de generacions passades, on encara pareixen sobreviure antigues ferides.

    ResponElimina
  5. Esperem que tinguis rao, Gutijaume. Per cert, al seu currículum que diu, que "ha cursat estudis de Periodisme", o que els ha acabat ..?

    ResponElimina
  6. Ja, ja, ja, ja.
    Please, que un no es xupa el dit.
    Vens neloliberalisme com el que ven aspirines!
    Ho curen tot!
    Deu se en lo que us sembleu!
    Los dos veneu aspirines! Un en cafeina i l'altre sense.
    Per 2500 eurus a Tombuctú!
    Que no crec ni que sàpigues on es... cercau al Google!

    ResponElimina
  7. I tu que vens? Odi i rencors?

    ResponElimina
  8. Ven-me una altra moto, xeic!
    Odis? Rencors?
    Ni un!
    Realitats, experiència i haver escoltat més flautistes d'Hammelin que tu!

    ResponElimina
  9. A més te deixo tot sol conquerint el mon.... que sembla que t'agrada, Alexandre!
    A Uagadugu també manca gent!

    ResponElimina
  10. Collons, la primera feina i ja 2 mil eurista, suposo que deu ser tot un crack o bé te un endoll de tres parells ... n'hi ha que neixen amb estrella. M'agrada l'esglesia de la foto, em recorda les ucraineses.

    ResponElimina
  11. M'alegro per ell. Que algun joven trobi feina a Tortosa deu ser un Record Guiness!!

    ResponElimina
  12. Per l'entxufe del partit no?
    Anda ya!!! Que el sents parlar anglés i et fots un far de riure.
    L'anda-ve-corre-y-dile de l'Alcalde.
    Botones en diria jo.

    ResponElimina
  13. Lluís, és exactament el que he pensat en llegir la notícia. Això si que és fer carrerón: amb 21 anys i sense experiència i cobrar 34.000 l'any!

    No conec el noi. Potser ho val.

    ResponElimina
  14. No cal ni dir que l'alcalde té tot el dret de triar qui més cregui oportú per al càrrec. Càrrec, per altra banda, que el Sr. Bel, a l'anterior mandat rebutjava i criticava que el tingues Sabaté. Dit això, que un jove amb una determinada formació, cal suposar que amb una inexistent experiència laboral, cap bagatge polític, capacitat de lideratge per demostrar, capacitat de coordinació també per demostrar, hagi de ser el què porte les relacions amb la resta d'institucions, en principi, sobta. Ara, potser del que es tracta és d'un simple "enxufe" per anar fent pràctiques. Sembla evident que cal alguna cosa més que la ( necessari, sí ) confiança del que t'ha fitxat, la plena confiança serà bona per a guardar una confidència, ser discret i fer arribar els secrets d'altres, però bé......Ja es veurà.
    De totes maneres, potser no li sobraria al jove afortunat que pegues una ullada al l'enllaç de més avall.
    El gabinet d'alcaldia a Sant Cugat, ( fins fa poc l'altre ajuntament convergent important a Catalunya juntament amb Tortosa ), va demostrar que, el càrrec, igual pot servir de trampolí per fer carrera política, com de tomba.
    http://www.miquelquintana.cat/la-meva-renuncia-o-renuncies/

    ResponElimina
  15. I perquè sigui jove i sense experiència ha de cobrar menys que els "veterans" que van de regidors? Millor fer-li un contracte en pràctiques no? Com a les grans empreses on el veterà cobra un pastissal i el jove o és mileurista de per vida o fa de becari fins que es cansi.

    Ja per a començar domina un idioma clau com l'anglès, ja m'agradaria veure quants regidors te'l saben parlar.

    ResponElimina
  16. No ens enganyem: "Chico de los recados".
    Amb aquest edat i sense experiència no es el perfil adequat per un càrrec d'aquest nivell.
    A Maritxell Roigé i a Pere Panisello, coordinarà ? L'alcalde ha perdut l'oremus.

    Gutijaume, no et càpiga cap dubte, per a contactar amb una Conselleria un Ministeri, la Diputació o el Consell Comarcal, l'anglès, li serà molt útil. I si s'ha de contactar amb alguna empresa estrangera, no et preocupes, ja està el mateix alcalde o Lheman i Roigé. Entre natros, Guti, el que més farà el cap de gabinet és portar l'agenda de l'Alcalde i parlar en les associacions d'aquí. A més d'acompanyar-lo als actes, en compte del cap ( un altre ) de premsa.
    Em sembla bé que defenses un col·lega, pel fet de ser jove, ara, aquesta circumstancia, per si mateixa, no afegeix cap merit.
    D'aquí quatre anys, amb sort, de regidor.

    ResponElimina
  17. Defenso que es valori a la gent jove PREPARADA i se'ls hi doni confiança i oportunitats, igual que a mi me l'han donada al meu partit.

    ResponElimina
  18. Recordo que estem parlant d'un llicenciat en periodisme, que no és xauxa.

    ResponElimina
  19. Jo no volia .... http://www.youtube.com/watch?v=9nz7ChpUPII
    Jutgeu-lo vatros ....

    ResponElimina
  20. Sense menystenir lo noi, que segur que està preparat i degudament format, dóna la impressió que lo tàndem Bel-Roigé s'està creant un entorn clientelar bastant dependent i de fidelitat provada.

    ResponElimina
  21. Això de "Visca Catalunya lliure" del final del vídeo que ens mostra Abulafia, ja ho sap Mas?..i Durán ? Ai, ai, aquesta joventut.

    Gutijaume, quin és el teu càrrec al PP?
    No serà el de cap de gabinet de Dalmau ?
    Per cert, parlant de càrrecs de confiança, quina ironia més subtil que li va deixar anar Dalmau a Bel al ple, eh? Va parlar poc, però quan ho va fer va ser per emprenyar-lo. Oco, oco, que se les guarda.

    ResponElimina
  22. No necessito cap càrrec, la confiança es pot demostrar de moltes maneres.

    ResponElimina
  23. A vore si amb les estelades i Catalunyes LLiures, al final ens desferem dels restos de Franco i entrarem al segle 21 ... parlant del qual, com van els plans pel nou pont vianant ?

    ResponElimina
  24. Sense dubtar de la seva formació, estic d'acord en alguna opinió anterior, en que a aquest noi li falta experiència i recorregut. Tanmateix estic segur que ho suplirà en ganes de treballar i a Bel li servirà per fer mes clientilisme en los jovens "no patronat".
    Li haurem de preguntar a este xiquet que li abrada "obrim pas" (i suposo que tot lo que diu aquest grup), quina opinió en te del monument del riu i lo que representa.
    Serà capaç aquest xiquet de fer-li entendre al seu jefe/alcalde que allò esta mes rovellat que les locomotores del oeste?

    Sobre el que costarà aquest xiquet a l'ajuntament, estic segur que amb 30.000€ que a motls de natros ens poden semblar un dineral, per a la gent del "cercle de Bel", això es calderilla, per tan només un jove d'aquest cercle pot acceptar un sou així de baix.

    ResponElimina
  25. Pos, si, semblen molts de diners pels "mortals". M'alegro per ell, pero a la proxima em presentaré jo tambe ... no tinc gaire experiencia pero de confiança tota la que voleu.

    ResponElimina
  26. Lo fotut no és que amb 21 anys accedeixi a un càrrec de més o menys responsabilitat, sino que hi comenci a haver una generació de polítics (tipo Pajin, Roige, o si m'apures el Gutijaume) que només han estat aixó en la seva vida, polítics. De la universitat han passat directament a càrrecs de confiança sense moure's en altres àmbits professionals que no tinguin a vore en la política. Quina connexió amb la realitat podem esperar?crec que això pot crear una classe política molt sectaria, per molt vàlids que siguen...una mica com els sofistes, els oradors professionals de la Grècia Clàssica, potser ens fa falta algun Socrates indignat...no sé, però no me donen confiança...

    6:16 PM

    ResponElimina
  27. Ep ep ep paleta, electricista, fontaner, auxiliar de panader, vigilant de seguretat, venedor, transportista...dixa't estar que de connexió amb la realitat també n'he tinguda.

    ResponElimina
  28. Em sembla increïble que en un context de crisi i quan a tots els ajuntaments del país s'estan reduint despeses i baixant sous, aquí amplien el número de càrrecs de confiança.

    ResponElimina
  29. ja m'agradaria a mi guanyar aquests diners.

    però per alguna gent, que sigui jove no vol dir que no estigui capacitat per a fer la feina que li han encomanat, pot ser la faria millor que els veterans.
    No tothom és polític i és el que fa falta gent jove als partits!

    ResponElimina
  30. Sempre parles dels polítics en un to molt despectiu...a veure si seràs politofob xD

    ResponElimina
  31. Com el 50% dels espanyols
    No deu ser que hi ha molt polític sord?
    Us recomano el final de l'entrevista de La Vanguardia d'avui
    http://feedproxy.google.com/~r/lavanguardia/alminuto/~3/6h14_I-Wmps/dios-nos-habla-a-traves-de-la-intuicion-y-las-casualidades.html
    ¿Cómo?
    Bé, val també per agnòstics ateus i sincrètics, lo que amb un altre analisi previ. No cal ser monolineal en la comprensió.

    Saberut... confia, que els camins son inescrutables. Total, gaires alternatives més. Lo que no donen és seguretat, un dels vicis d'aquesta societat.

    ResponElimina
  32. Si les veus que m'han arribat són correctes, se tracta d'un enxufasso important. Bravo, Bel, fem-ho bé. En un dels municipis més endeutats del país hi han coses que no s'entenen, o que només s'entenen quan tens majoria absoluta i tens als teus votants per borregos.

    ResponElimina
  33. No parlo en un to despectiu dels polítics, Gutijaume, ja que jo també m'hi dedicaré quan tingui la meva carrera i quan ja hagi exercit uns anys del que jo vull.
    És més aquí he aplaudit aquesta incorporació, del que em queixo és dels polítics que s'omplen les butxaques sense mira que necessita el seu poble.
    "Poco pan para tanto politico chorizo" frase que podreu veure a bastants de llocs!

    ResponElimina
  34. a vore esta be no en principi ser jove no es res dolent pot ocupar el carrec i fer-ho millor que un grapat de regidors veterans i experiencia... per algun lloc s'ha de començar, ja l'agafara.
    I lo del sou primer sort que te ell! ja voldria jo cobra aixo, tot i que en temps de crisi potser es abusiu pero vaiga crec que fer critiques al noi abans de començar no se jo eh..,

    ResponElimina
  35. A mi aquesta generació de nous polítics no em creen desconfiança, perquè han estat formats per una finalitat profesional i per tant, han d'estar més preparats, per aquestes tasques que altres.
    A més a més, l'equip de Bel està format per gent d'empresa, gent gran, gent jove, empleats de diferents ambits i nois que potser no han sortit al mercat laboral, però que porten molt de temps col.laborant en diferents projectes.
    Per mi es pitjor un equip de govern de ex-funcionaris, Perquè no estan acostumats a aquestes paraules tant famoses últimament: "ser productius..." Amb aixó no vul ofendre a cap funcionari ni dic que no siguin treballadors, simplement prefereixo polítics profesionals.
    Ànims a tots els joves amb empenta política, siguin del partit que siguin.

    ResponElimina
  36. Ningú està fent crítiques al noi. Estic segur que, fasse lo que fasse en el seu càrrec (que encara no tinc massa clar què és...) ho farà molt Bé(l). Lo que no tinc gens clares són les motivacions, les intencions, les justificacions, i, per què no dir-ho, el gens despreciable sou que van relacionades en este nomenament.
    Tenint en compte la situació de crisi econòmica severa que estem patint, tot això hauria de quedar molt i molt clar.

    ResponElimina
  37. No en calen tants de vuits i nous ni hi peguem més voltes. Bel, a alguna de les empreses que assessora, els aconsellaria de fixar una jove amb el perfil, experiència i titulació del que parlem, amb el sou que parlem, per a ocupar un càrrec similar ? Si la resposta és sí, queda desautoritzat com assessor, per sempre més. Clar què la diferencia entre l'empresa que assessora Bel i l'ajuntament és què a la primera el paga l'empresa i a l'ajuntament li pagarem tots.

    ResponElimina
  38. Perdoneu, però no dieu que no sabeu les tasques a realitzar??? Com podeu saber la capacitat i l'experiència que té.
    Com podeu fer la valoració que esteu Fent de Bel sense tenir l'experiència que té ell? Com podeu valorar un sou més o menys alt sinò sabeu les condicions??? No és el mateix tenir 3 mesos de vacances que un, no és el mateix tenir un horari fix, que un a torns o nocturn... Perquè un sou de 34.000€ no és similar al d'un mosso d'esquadra sense cap titulació, o el d'una enfermera a l'hospital Verge de la Cinta, o el d'un professor a l'institut Joaquin Bau??? A veure si al final el que fem és criticar perquè ho ha fet qui ho ha fet i no estem valoran d'una manera objectiva les coses. Està clar que tots tenim els nostres ideals i colors, però perquè no esperem i valorem en un any com van les coses.

    ResponElimina
  39. Bigvaio, permet-me que te digue que per a assolir lo càrrec de portaveu no oficial de CiU a la Marfanta, t'hauràs de prendre molts de iogurts si vols atansar-te al nivell de McCalan.

    "Com podeu fer la valoració que esteu Fent de Bel sense tenir l'experiència que té ell?"
    Los camins de Bel són inescrutables...

    ResponElimina
  40. bigvaio, tu ho has dit "tots tenim els nostres ideals i colors" .
    No cal saber la tasca a realitzar per saber si el que està cridat a fer-la té experiència o no; de la laboral o professional, sobre tot a nivell directiu, d'un noi universitari de 21 anys, no cal pegar-li massa voltes.
    Per cert, l'experiència de Bel és la que li va permetre no tindre un cap de gabinet a l'anterior mandat ( a més de criticar qui ho defensava ) i ara tindre'l.
    Personalment crec que amb 34.000 € un càrrec d'aquestes característiques no crec que sigui un escàndol, el que discuteixo -i crec que la majoria- és que l'ocupi una persona sense experiència, ni en càrrecs similars ni en res.
    Insisteixo, aquest jove amb la imatge que al menys té a la foto de la noticia, s'atreviria a anar a una entrevista de treball a una empresa assessorada per Ferran Bel, per ocupar un càrrec directiu com ara adjunt a la direcció, cap de compres, de RRHH etc. ?
    No em fésseu riure que tinc un tall al llavi.

    ResponElimina
  41. Compromès això del tall al llavi.
    Bé, he anat meditant sobre el tema...
    Lo bo que té és que un tortosí troba faena al poble.
    Deu ser dels pocs afortunats.
    Inconvenients, doncs que ens haurà de justificar als accionistes de l'empresa, els tortosins que paguem imposts, tota, absolutament tota, la feina que face.
    Si, ja sé, em direu que ningú ho fa. La qual cosa no és un eximent, us respondré jo. Igual de llastimós és que només es facin votacions a l'assemblea d'accionistes cada quatre anys. I dels balanços d'explotació i administració en diguen poquíssim, res vaja. I que els actius de l'empresa cada any baixen sense excusa alguna.

    ResponElimina
  42. Krupp,
    Jo no sóc portaveu de ningú, tan sols de mi mateix, i continues en la mateixa linea, no em coneixes i ja em dius el que tinc que fer...
    I perdona però no m'agraden els làctis, sóc més de Soja.

    ResponElimina
  43. Jotabe,
    La imatge que Gustau ha penjat és de Facebook, no és cap imatge oficial. De totes formes les tasques no es desenvolupen en imatge sinò amb talent. Estic convençut que aniria a fer una entrevista on calgués, de fet qui et diu que no ho ha fet...
    No se, potser jo m'he vegut l'enteniment o el J&B jiji. No pretenc ofendre, tan sols donar un toc irònic.

    ResponElimina
  44. Abulafia,
    Tens molta raó, les valoracions ja les farem...
    Els accionistes ja valorarem en el futur aquesta despesa, i és cert que el sistema es pot millorar...
    Ara a l'ultim ple de l'ajuntament, igual que a altres s'han ajustat els pressupostos i reduït la despesa, tant en regidors, partits i càrrecs de confiança a veure si la situació actual, serveix també per millorar la gestió als Ajuntaments.

    ResponElimina
  45. Dubto que si la regidora d'urbanisme no cobres, ara, del Parlament, s'hagués reduït la despesa com ara vol fer creure Bel, i tu pel que veig bigvaio. Si Fores -o equivalent- hagués continuat al govern, segur que tampoc. Llavors, inclús no estaríem parlant del càrrec de cap de gabinet que ara sembla necessari. O sigui que " menos lobos " . Et faig lo suficientment intel·ligent per a comprendre que una manera de disfressar els càrrecs de confiança i no ser comptats com a tals, és posar-los al front de societats mercantils municipals. Oi que ens entenem ?
    Finalment, et contradius quant reivindiques que les tasques no es desenvolupen amb imatge sinó en treball i talent ( així hauria de ser sempre, certament ) i per altra part disculpes la foto de la noticia per sí no es prou digna, ja que no és una "imatge oficial" .
    I tranquil, a mi, no m'has ofès en absolut.

    ResponElimina
  46. Ja veig que a les JNC vos han ensenyat bé la lliçó, lo qual no treu que a vegades siguesseu una mica càndids, si espereu que (tota) la gent se cregue este missatge de productivitat, eficiència "cool", i de "top manager" que mos preteneu endinyar.

    ResponElimina
  47. Sí, a aquest noi li ha tocat la loteria sense jugar-hi.

    No heu vist la informació sobre les ofertes de treball a les Terres de l'Ebre? Els sous més elevats que s'ofereixen són de 10.000!

    Ara, com diu bigvaio no sabem les condicions del contracte, potser no tindrà vacances, potser haurà de treballar en horari nocturn (plus de nocturnitat) el nivell de perillositat pot ser elevat (alguna tomata o algun ou podrit li pot caure si va al costat de Bel, haurà de treballar en festius i dies de guardar, en fí poden ser tan dures les condicions de treball que fins i tot al final del contracte li posaran la creu al mèrito.

    ResponElimina
  48. "aquest jove amb la imatge que al menys té a la foto de la noticia" et faig menció d'on surt la foto segons Gustau. No hi veig contradicció potser no m'he explicat be.
    Però crec que ara vos interessa més situar-me que cap altra cosa, i no sóc membre ni ex-membre de cap Govern, i no pertanyo a la JNC.
    Sóc una persona que sense experiència a aquest bloc intento fer-vos veure el meu punt de vista.

    ResponElimina
  49. Felicitats MARC!!!
    Suposo que no tindràs inconvenient en explicar al colectiu de joves aturats amb carrera universitaria "acabada",amb master, posgraus, etc., que tb han estat a l'estranger perfeccionant la seva formació, com t'ho has fet per trobar feina quan encara no has finalitzat els teus estudis (això diuen). Quins son els canals de recerca de feina que has emprat? Quines borses de treball coneixes?
    T'agrairia molt aquesta informació perquè als meus 27 anys encara no he pogut trobar una feina estable iqualificada
    gràcies

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta