8 de juliol del 2011

CiU consuma el seu domini absolut als quatre consells comarcals de l'Ebre


CiU ja tenia les alcaldies de les quatre capitals de les Terres de l'Ebre, i des d'aquest dijous també la presidència dels quatre consells comarcals. El portaveu de CiU a Deltebre, Lluís Soler, és el nou president del consell del Baix Ebre; l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Joan Martin Masdéu, és el nou president comarcal del Montsià; l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, és el nou president del Consell Comarcal de la Terra Alta, i l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, és el seu homòleg al Consell Comarcal del Montsià. Un cop constituïts els nous consells, el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, el també convergent Xavier Pallarès, es reunirà amb els quatre presidents aquest dilluns al matí, a la seu institucional del Palau Abària del carrer Montcada de Tortosa.

Per la seua banda, Soler s'ha compromès a dirigir un "govern sòlid, cohesionat, amb voluntat de diàleg i consens amb les formacions polítiques de l'oposició". El nou president del consell del Baix Ebre va afirmar que cal "superar els límits partidistes i territorials", i ha dividit la seua tasca de govern amb sis eixos: dinamització econòmica, polítiques socials, territori, equilibri territorial, prestació de serveis públics i coordinació institucional. Una de les primeres actuacions que emprendrà serà la redacció d'un programa d'actuacions comarcals, que servirà de "full de ruta" per al nou mandat. Al Baix Ebre, CiU governarà amb el PP, així com també ho farà al Montsià i a la Terra Alta.

5 comentaris:

  1. Si ets de CiU i no tens curro, és que deus ser tonto...

    ResponElimina
  2. No voldria semblar l’aiguader de la festa convergent, però de sempre que he pensat que els Consells Comarcals es una estructura administrativa que no ha demostrat encara la seva eficàcia ni ha reportat cap avantatja a l’administrat. Desconec si els darrers intents de remodelació de l’administració ( concretament en vegueries) ha influït en una certa relaxació de les seves funcions, i que al meu parer fan dels Consells una figura administrativa quasi testimonial i de poca utilitat en la practica, dons no es cap secret que tenim administració per triplicat, lo qual representa també triplicar despeses i conseqüentment pujada d’impostos.
    Us ho fareu mirar veritat ?

    ResponElimina
  3. Mc Calan, no ets just. Et sembla poca utilitat la quantitat de personal que hi treballa ? I la funció de repartiment que això representa ? I les prebendes ?
    Voltant pel Web d'un consell vaig pegar una ullada als "responsables" de departaments ( us convido a fer-ho ) Me'n faig creus de la capacitat que alguns tenen de multiplicar les hores del dia com a mínim per dos. És pot presidir un club, fer de gerent d'una empresa i ser responsable d'un departament del Consell comarcal. Bé, bé.....enhorabona.
    Per mi, demà mateix haurien de desaparèixer, al mateix temps que les diputacions.

    ResponElimina
  4. Jotabe; les opinions mai son justes o injustes; simplement son opinions, i tu has exposat la teva.

    ResponElimina
  5. La meva recent experiència amb el Consell Comarcal del Baix Ebre es la següent:
    -Tinc pendent una resolució de “Consum” de fa mes d’un any, sense obtenir cap resposta de la seva part.
    Tot absolutament documentat, per suposat….

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta