14 de juliol del 2011

La nova piscina de Batea, climatitzada amb biomassa


L’Ajuntament vincula la reforma de les instal·lacions esportives i la nova piscina al projecte de la planta de biomassa ·

Batea ha adjudicat les obres del camp de gespa artificial, en el marc del projecte de reforma i ampliació de les instal·lacions esportives. Un projecte que també inclou la construcció de la primera piscina coberta de la Terra Alta. En aquest sentit, la piscina climatitzada és un actuació estretament lligada a la planta de biomassa que promou l’Ajuntament de Batea. Així, l’empresa que explotarà la planta estarà obligada per contracte a subministrar la biomassa necessària per climatitzar les instal·lacions del complex d’aigües. Ho ha explicat l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, en una entrevista a Canal 21 Ebre, que s'emetrà aquest dijous a partir de les 22.30 hores.

La planta de biomassa podrà arribar a produir fins a 10 megawatts d’electricitat. A més, no només serviria per transformar en energia l’excés de massa forestal dels boscos de la Terra Alta, sinó les restes de poda de la vinya, de l’olivera i dels ametllers de la comarca. Segons Paladella, l’Ajuntament ja ha avançat una inversió inicial d’un milió d’euros, però el projecte de la planta de biomassa té un pressupost d’entre 35 i 38 milions i podria crear fins a 150 llocs de treball. De fet, l’Ajuntament ja ha començat a formar els primers 28 treballadors.

D’altra banda, Batea començarà l’1 d’agost les obres d’adequació de l’antiga llar d’infants de Creu Roja, amb l’objectiu que puga ser operativa al setembre. Amb aquestes obres, Batea passarà a tenir 45 places públiques de llar d’infants, ja que la llar d’infants de la Creu Roja se sumarà a la llar d’infants de l’Ajuntament.

Imatge: Ajuntament de Batea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta