19 de juliol del 2011

Mayor Zaragoza cedeix el seu fons sobre Marcel·lí Domingo a l'Ajuntament de Tortosa


L'exdirector general de la Unesco i president de la Fundació Cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, ha donat gratuïtament a l'Ajuntament de Tortosa l'anomenat Fondo Documental Marcel·lí Domingo Sanjuan, que era de la seua propietat. Aquest fons inclou documentació original de la vida política del polític tortosí, així com correspondència, fotografies, articles i llibres. Entre els documents que a partir d'ara conservarà l'Ajuntament de Tortosa hi ha un exemplar de la Constitució de la República Espanyola de 1931 signada pels constituents, credencials de diputat a Corts datades entre 1914 i 1936, diaris de sessions de la mateixa època, cartes de Marcel·lí Domingo a l'escriptor Miguel de Unamuno, diversa documentació corresponent a l'homenatge que se li va fer a l'exministre a Tortosa en el centenari del seu naixement, i un important nombre d'articles d'opinió i llibres escrits pel polític, així com altres sobre la seua biografia.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la donació feta per Mayor Zaragoza, de qui ha destacat "l'interès i estima que ha demostrat una vegada més cap a Tortosa", a l'hora que ha valorat la importància del fons documental i el reconeixement que suposa d'una de les figures polítiques més importants que ha tingut la ciutat. Bel ha afegit, també, que és voluntat de l'Ajuntament, "en la mesura que sigui possible", que el fons es dipositi a la biblioteca Marcel·lí Domingo.

2 comentaris:

  1. No estic segur que el lloc més idoni sigui a la biblioteca. Per què no a l'arxiu comarcal ?
    Seria curiós saber com alguns d'aquests documents personals fan cap als arxius públics passant prèviament per terceres mans... que no son les de la família. ( compra? cessió? regal? )
    Sigui com sigui, benvinguts i gracies.

    ResponElimina
  2. S'hauria de vigilar d'aprop perque no desaparegui cap document. Si no li troben aviat un lloc s'omplirà de pols i es predrà

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta