19 de juliol del 2011

Batalla dialèctica entre el casal Panxampla i l'Ajuntament, ara per la Festa del Renaixement


El Casal Popular Panxampla ha acusat l’Ajuntament de Tortosa d'haver expulsat l'entitat de la Festa del Renaixement. Segons el Panxampla, el govern municipal li ha denegat la instal·lació de la taverna Lo Cau de la Bandolera al recinte de les Avançades de Sant Joan,  com en les tres edicions anteriors. En aquest sentit, el consistori només els havia ofert l'opció de traslladar-se a la plaça del Paiolet, "un espai en què cap taverna s'ha afiançat" perquè hi toca el sol tot el dia, hi ha mosca negra i es troba lluny de l'ambient de nit de la Festa del Renaixement. Segons ha explicat un dels membres del casal Panxampla, Albert Curto, a l'espai que havien sol·licitat a les Avançades ara s'instal·larà una altra associació que hi muntarà un campament i un punt de venda. Tanmateix, l'entitat considera que aquesta decisió no ha tingut un caràcter tècnic, sinó polític. El casal Panxampla creu que la seua participació en la campanya per la retirada de símbols franquistes de Tortosa els ha passat factura, i que el govern de CiU a l'Ajuntament els està posant obstacles per organitzar activitats.

Per la seua banda, el govern municipal ha emès un comunicat en nom de l'Ajuntament de Tortosa, en relació a les acusacions del casal Panxampla. Així, el consistori ha lamentat "la utilització que fa el casal Panxampla d'un esdeveniment de promoció de la ciutat com la Festa del Renaixement, per fer política i criticar l'alcalde i l'equip de govern municipal". De la mateixa manera, ha rebutjat "el to i la falta reiterada a la veritat que es fa en el comunicat que ha emès l'entitat". Finalment, el comunicat afirma que l'Ajuntament "respecta la voluntat de fer crítica política per part de representants del Casal Panxampla", però l'insta a utilitzar "els canals habituals i fent-ho sense perjudicar la imatge de la ciutat i de la Festa del Renaixement".

Imatge: Casal Popular Panxampla

9 comentaris:

  1. Un altre acte de caciquisme del nostre alcalde, en un gest més medieval que renaixentista ha castigat a un dels pocs col.lectius que s'areveix a alçar la veu i a treure temes tan molestos per al sinyó alcalde (d'infalibles decisions) com lo del monument, així els hi treu un dels millors establiments (per negoci i volum de gent) i els condemna a morir d'avorriment i de picades de mosca negra a un altre lloc, tenint, això si una magnífica vista del monument abans mencionat...molt maquiavèlic tot plegat, i a qui s'ha donat la concesió del lloc que ocupava Panxampla?Democràcia o dictadura?estem més a prop del primer que del segon sinyó Bel!

    ResponElimina
  2. Però si la imatge la perjudiquen ells tot sols!
    Coincideixo en Saberut!
    Una cacicada!

    ResponElimina
  3. I així no hi sereu a la festa?

    I al carrer Ample no la podeu posar?

    Ja anirem a veure qui ocupa el vostre lloc i m'agradaria saber com s'adjudiquen aquestes concessions.

    ResponElimina
  4. Una majoria absoluta és el més pròxim a una dictadura, i més quan qui governa són els mateixos cacics de sempre.

    ResponElimina
  5. Uns diuen tenir la raó, els altres que la tenen ells....vol dir que al final no en treure'm l'aigua clara. Els afins respectius, no cal dir-ho, donaran la raó als seus. Però, i la resta, no tenim dret a saber la veritat, més si es tracta d'afers públics ?
    Ara bé el rebre, Gustau. I la premsa, i els periodistes, mai son capaços d'esbrinar una cosa així ? preguntant aquí i allà, indagant una mica...
    De moment, i a banda d'interpretacions malèvoles, el cert és que els proposen ubicar-se al lloc on més a prop tenen el monument del riu......."Tócate la peineta"

    ResponElimina
  6. Estic al·lucinat!!! Fins aquí s'ha d'arribar? Que algú s'ha begut l'enteniment? Crec que algú s'ha passat de frenada i encara no se n'ha donat compte. I tractar-los de mentiders? Se suposa que l'Ajuntament traurà els arguments per a tractar de mentiders a una entitat, no?
    El que més m'agrada és la ironia de la frase final: "l'esplendor d'una ciutat amb la democràcia del segle XVI"! jajajajaja!!!

    ResponElimina
  7. Amb la boca grossa ( molt grossa ), fins i tot en el discurs de presa de possessió com Alcalde, Bel, va dir que sempre al costat de les entitats, escoltant-les i atenent-les. Quines entitats ? les afins? les que demanen o diuen el que es vol escoltar ? les dòcils ? les controlades ?

    Per cert, parlant de la premsa, no he vist massa reso sobre el "conato" de revolta de les pubilles per la Cinta.

    ResponElimina
  8. La veritat és que, a la taverna del Panxampla, se la trobarà molt a faltar a les Avançades... El senyor 'flamant regidor de Festes' probablement no sap (perquè no li ha interessat saber-ho) que el Cau de la Bandolera era un referent de la festa nocturna del Renaixement per a molta gent nostàlgica d'allò que tots vivíem a la plaça Sant Joan fa uns anys. Ara què ens quedarà? 3 o 4 mil persones fent "botellón" i totalment desvinculades de la festa? Bravo senyor Tomàs, cacicada i -a sobre- fins i tot contraproduent per a vostè, 'gran director de la festa'. En fi... Fem-ho bé!

    ResponElimina
  9. De totes maneres, reflexionat-hi una mica, igual que dic una cosa dic l'altra. És de ser ruc, saben com les gasten els panxampla, que Bel i Domingo ( cal suposar son els autors materials ) han decidit això sense tindre sòlids arguments, si més no per explicar-ho. No ho sé, el que sembla que no han valorat son les conseqüències. A no ser que els criteris siguin de mercantilisme polític/electoral i pensen: a aquests no els tindrem mai d'amics i posant uns altres al seu lloc......

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta