27 de juliol del 2011

Mort per accident o per malaltia genètica?


Batalla judicial d’una família tortosina per demostrar que la mort de la seua filla de 21 anys va ser causada per un accident de trànsit, i no per una trombofília hereditària ·

Una família de Tortosa ha iniciat una batalla judicial per aconseguir una indemnització justa per la mort de la seua filla, una jove de 21 anys que va morir disset dies després d’haver estat víctima d’un accident de trànsit a Tarragona. La companyia d’assegurances del camioner que va provocar l’accident es nega a pagar cap indemnització a la família, ja que, segons l’autòpsia del cos de la noia, Eva Maria Muñoz Bonilla patia una malaltia congènita anomenada trombofília hereditària. Es tracta d’una estranya mutació del gen de la protrombina 2010G/A, la qual pot provocar coàguls a la sang que poden ser mortals. Un cop arxivat el cas per la via penal, els seus pares estan desolats i ara recorren a la via civil per intentar demostrar el nexe de causalitat entre l’accident i el coàgul de sang que, només dues setmanes després, li va provocar un tromboembolisme pulmonar i una fallida multiorgànica.

En aquest sentit, una sentència del jutjat d’instrucció número sis de Tarragona, amb data del 14 de juliol, ha absolt el camioner de qualsevol responsabilitat penal i civil per la mort d’Eva Maria Muñoz Bonilla. El jutge també lliura de tota responsabilitat civil tant a la companyia asseguradora Allianz com a l’empresa per a la qual treballava el transportista, la societat mercantil tarragonina Transportes Líquidos Campaña.

Els fets es remunten al 10 de febrer del 2010, quan el cotxe que conduïa la jove Eva Maria Muñoz Bonilla va xocar contra un camió, al punt quilomètric 0’7 de la carretera N-241, entre Tarragona i Reus. Tot i que el vehicle va ser declarat sinistre total, la noia va patir ferides lleus i va ser donada d’alta de l’hospital. Així, Eva Maria Muñoz va marxar a casa amb un collaret cervical, un tractament d’analgèsics i d’antiinflamatoris, i una lesió al peu. També amb la prescripció mèdica de fer un repòs absolut. De fet, la noia gairebé no es podia moure i amb el pas dels dies fins i tot tenia moltes dificultats per respirar. Finalment, la matinada del 27 de febrer, Eva Maria Muñoz va ingressar d’urgències a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, amb una fallada cardiorespiratòria provocada pel coàgul, va entrar en coma i poc després es va morir.

Els resultats de l’autòpsia no van arribar fins cinc mesos després, amb l’estrany diagnòstic de la trombofília hereditària, que els seus pares no coneixien. Però segons el pèrit de la família, la mutació genètica no va ser suficient per provocar la mort d’Eva Maria Muñoz Bonilla, sinó que van ser la immobilització i el repòs absolut com a conseqüència de l’accident els que haurien desencadenat tant el coàgul com la fallida multiorgànica. La família de la noia es declara molt afectada per la pèrdua, però també per l’estratègia exculpatòria del camioner i de la companyia asseguradora, que fins i tot van intentar responsabilitzar Eva Maria Muñoz Bonilla de l’accident. Els pares de la víctima estan decidits en arribar fins al final, tot i que la família disposa de pocs recursos econòmics.



Imatge Canal 21 Ebre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta