16 d’agost del 2011

La cucafera, protagonista del cartell de les festes de la Cinta 2011


El XXVIII Correfoc de les Terres de l'Ebre serà divendres 2 de setembre, amb el I Concurs d'Enceses Ciutat de Tortosa i l'espectacle final 'Crema la plaça' a la plaça de l'Ajuntament ·

L'Ajuntament de Tortosa presenta oficialment aquest dimecres al matí (11.00 hores) el cartell i el programa oficial d'actes de les festes de la Cinta 2011, que enguany duraran de l'1 al 5 de setembre. Però des d'unes hores abans ja s'ha pogut veure el cartell de la Cinta 2011 als carrers de Tortosa, com en aquest mupi de la rambla de Catalunya del barri de Ferreries. El cartell mostra un cap de cucafera amb la boca oberta, trencant el paper i apareixent de sorpresa, en el que pot interpretar-se com una aposta de l'àrea de Festes per la cultura popular i tradicional, i especialment per l'imaginari festiu de Tortosa. De fet, el cartell és ja tota una declaració d'intencions de les primeres festes de la Cinta dirigides pel regidor Domingo Tomàs, amb una llarga trajectòria com a activista de la cultura popular.

En el mateix context, cal remarcar que aquest dimarts ja s'han filtrat, a través de les xarxes socials, algunes de les novetats del XXVIII Correfoc de les Terres de l'Ebre, que tindrà lloc el divendres 2 de setembre a partir de les 20.00 hores. Alguns dels participants ja han anunciat que tindrà un nou recorregut, un concurs d'enceses, un espectacle pirotècnic i una gran encesa final, amb el nom "Crema la plaça". La plantada del bestiari es farà a l'avinguda de la Generalitat, davant del parc municipal Teodor González, però no serà fins a les 22.00 hores que es farà la presentació del correfoc. Un quart d'hora més tard, tindrà lloc el I Concurs d'Enceses Ciutat de Tortosa, davant de les escales del parc. A les 22.45 hores serà l'inici del recorregut, des de baix de l'antic pont del tren a l'avinguda de la Generalitat fins a la plaça de l'Ajuntament, girant per la plaça de la Pau i entrant a la plaça Espanya pel carrer Doctor Vilà i carrer Pescadors. A les 23.55 hores està previst l'acte "Crema la plaça", amb una gran encesa conjunta de totes les colles participants al correfoc. Finalment, a les 00.00 hores, hi haurà l'espectacle pirotècnic del XXVIII Correfoc de les Terres de l'Ebre. Podeu veure el cartell al web Ebrecorrefoc.com.

2 comentaris:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta