17 d’agost del 2011

Tortosa concentra els actes de la Cinta 2011 al voltant del parc municipal

El president de la Generalitat, Artur Mas, serà el pendonista de la processó i el castell de focs artificials serà el mateix dia de l'Ofrena · L'aposta per la música de les Terres de l'Ebre compensa una edició sense grans concerts ·

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, i la primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, han presentat aquest dimecres al matí el cartell i el programa de les festes de la Cinta 2011, que se celebraran de l'1 al 5 de setembre. El cartell és obra del dissenyador tortosí Pablo Vázquez, i -com ja vam poder avançar ahir- incorpora la Cucafera com a element més destacat. Aquestes seran unes festes amb els actes concentrats en un llarg i intens cap de setmana de cinc dies -de dijous a dilluns de la Cinta-, i el govern municipal també ha ajustat el pressupost a la durada de la Cinta i al context econòmic, tot reduint la despesa més d'un 30% en relació a l'any passat. Així, el pressupost de la Cinta 2011 no hauria de superar els 200.000 euros. L'altra gran novetat és que la majoria dels actes festius tindran lloc en diversos espais del parc municipal Teodor González, que recupera així el seu paper destacat com escenari principal de la festa major de Tortosa. A més a més, l'Ajuntament també vol evitar que els ciutadans hagin d'agafar el cotxe per moure's pels diversos espais de les festes. De fet, també hi haurà activitats a l'avinguda de la Generalitat, a la pista exterior de l'Auditori, al passeig de les Bicicletes i a l'embarcador del Club de Rem, és a dir, espais molt propers al parc municipal. [Cliqueu aquí per veure el plànol amb els diversos espais de la Cinta 2011]

Tanmateix, es mantenen els horaris dels actes religiosos i també més tradicionals com són l'Ofrena, la Missa i la Processó. Però es canvien de data altres activitats també molt populars i tradicionals, com ara el castell de focs artificials. De fet, els focs de la Cinta es faran -potser per primera vegada a la història- el mateix dia que l'Ofrena de Flors i Fruits. Per la seua banda, Roigé ha explicat que enguany sí que es comptarà amb la presència d'una representació de la ciutat agermanada d'Alcanyís, encapçalada per la seua Reina de Festes, després que per coincidència de dates aquesta tradicional trobada no hagués pogut tenir lloc en els últims anys. Així mateix, ha recordat que el pregó de la Cinta 2011 serà llegit per Maria Cinta Llasat, i que es farà el tradicional lliurament de la bandera de la ciutat a la Penya Barcelonista Tortosa-Baix Ebre. De la mateixa manera, Roigé també ha anunciat que el Majordom de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, Josep Maria Franquet, ha designat com a pendonista el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el qual anirà acompanyat pels borlistes Germà Gordó, secretari del Govern de la Generalitat de Catalunya, i Frederic Borràs, professor de la Universitat de Barcelona.

Música de les Terres de l'Ebre ·
Entre les activitats a destacar, es troben l'edició 2011 del Festival Ebre Terra de Vent, la Nit de Música al Parc, amb Pepet i Marieta, Xeic! i Metabolé, les tres nits de ball amb les orquestres Selvatana, Cimarrón i Nueva Alaska, i l'actuació final de festa de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries a l'escenari del passeig central del parc municipal. L'Ajuntament també ha destacat els tradicionals Correfoc, Coso Iris i el circuit de penyes.

Finalment, Tomàs ha volgut agraïr la col·laboració de les entitats, associacions i persones particulars que han participat activament en l'organització de les Festes de la Cinta 2011, així com al personal de les diferents àrees municipals implicades. El regidor de Festes ha acabat dient que "seran unes festes cent per cent populars i participatives, amb més de 60 entitats representades per més de 90 pubilles". Totes les activitats organitzades per l'Ajuntament, a excepció de les dues obres de teatre programades, seran completament gratuïtes.




Programa oficial d'actes de les festes de la Cinta 2011

Imatge Ajuntament de Tortosa

5 comentaris:

  1. Pues ja podem preparar el natural honey.

    ResponElimina
  2. No et preocupis Guti, que la mosca negra ja estará en franca retirada.

    ResponElimina
  3. Les Festes de Tortosa o de Beltosa?Arturet portant lo pendó de la Cinta, ningú se'n recorda de quan mos va vendre a Aznar, la Llasat (d'admirables virtuts però bastant pro Bel per alguns dels escrits de l'Estel) de pregonera i la presi d'Omnium fent la xarradeta del 11-S...tot queda a casa. Retallades a les festes, poques novetats i concerts de casa...au, més endogàmic impossible!!sembla que si no ets Beeelero no ets tortosí!!

    ResponElimina
  4. No sabia jo que els "caballitos" ara son un acte de festes? Tot sigue per omplir...

    ResponElimina
  5. Jo per si de cas, que demà acompanyaré a ma germana al parc, m’untaré amb el producte de la cooperativa. Espero que també vagi bé per al mosquit tigre, que quan pica també et fa una malesa...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta