14 de setembre del 2011

Campanya de Simply per recaptar diners per a la catedral de Tortosa

El missatge de socors que ha fet el Bisbat de Tortosa per salvar la catedral de Santa Maria, afectada per una plaga de tèrmits, ja ha començat a donar els primers fruits. L'hipermercat Simply de Tortosa ha començat una campanya per ajudar a recaptar fons amb què finançar part de les obres de restauració de la catedral. Entre els dies 6 de setembre i 6 de novembre, Simply ha instal·lat una sèrie d'urnes al seu hipermercat de Tortosa, perquè els clients puguen fer els seus donatius per costejar les obres. En aquest sentit, l'empresa s'ha compromès a destinar a les obres de la catedral la mateixa quantitat de diners que aporten els seus clients.

La plaga de tèrmits detectada a la catedral de Tortosa ja ha afectat l'estructura de tres cúpules, una coberta i un vitrall del temple. Alguns d'aquests elements, especialment les cúpules de la sagristia nova i la capella del sagrari, ja han estat objecte d'actuacions urgents per evitar que el seu col·lapse en provoqués l'ensorrament. El capítol de la Catedral ha calculat en més 767.000 euros el cost de les obres "extraordinàries i urgents" per fer front a aquesta situació, tot reclamant ajut econòmic a les administracions públiques i anunciant una campanya entre els fidels per obtenir el finançament necessari. De moment, el Bisbat de Tortosa disposa només dels 289.000 euros que el Ministeri de Cultura va aprovar destinar -a finals del passat mes d'agost- per a la restauració d'emergència de la cúpula de la sagristia nova, que té el pressupost més elevat de les cinc actuacions previstes ja que ascendeix a 350.600 euros. Conservar l’estructura de la coberta i canviar les bigues té un cost de 300.325 euros. La restauració de la cúpula de la capella de la Santa Cinta té un cost de 65.100 euros: tot i no estar afectada pels tèrmits directament, requeriria manteniment per consolidar-la. Durant els últims 25 anys, i especialment des de l'aprovació del pla director, la catedral de Tortosa ha rebut més de sis milions d'euros en inversions per a la seua restauració i conservació. Especialment, per part del Ministeri de Cultura i, en menor mesura, per la Generalitat de Catalunya.

3 comentaris:

  1. No ho entenc. Si he de fer obres a casa i no tinc prou diners, hauré de vendre patrimoni o demanar un crèdit, no? Que el Bisbat no té propietats i propietats buides, en ruïnes, o inutilitzades? A qui volen enganyar demanant diners. És patètic.

    ResponElimina
  2. Bé, fan el que sempre han fet ...

    Alguns i algunes, amb cabells blancs, ens recordem com es va aixecar el Seminari ...

    I mentre la mamella raigi ...

    ResponElimina
  3. Que no passen la platereta ja?
    O es que els rics no van a missa i deixen bitllets?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta