14 de setembre del 2011

Sabaté denuncia la 'passivitat' del govern català amb la catedral de Tortosa

El PSC de les Terres de l'Ebre ha anunciat aquest dimecres que el Ministeri de Cultura ha destinat 311.858 euros a les obres d'emergència de la cúpula de la catedral de Tortosa, en perill de col·lapse a causa d'una plaga de tèrmits i com a conseqüència del despreniment de material en la part superior de la cúpula oval de la capella del Santcrist, que ha fet que s'hi hagin produït esquerdes. Així,  el passat 1 de setembre es va contractar la direcció tècnica de l'obra per un import d'11.858,52 euros, mentre que ara es tramitarà la contractació de l'obra d'emergència, que ascendeix a 300.000 euros més. En aquest sentit, l'obra es realitzarà en el marc del Pla Nacional de Catedrals.

Per la seua banda, el senador i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, ha subratllat el suport de l'executiu socialista, a través del ministeri de Cultura, a les obres per salvar la catedral. “Una complicitat que contrasta amb la poca sensibilitat demostrada pel govern de la Generalitat per solucionar una problemàtica que afecta un dels principals elements del patrimoni de la nostra ciutat”, ha retret Sabaté al govern de CiU. Segons ha recordat el PSC ebrenc, aquesta inversió s'afegeix a l'actuació continuada del govern espanyol a la catedral de Tortosa. Així, l'any 2008, el degà de la catedral, mossèn Josep Maria Tomàs, i l'arquitecte i director de les obres de la catedral, Josep Lluís Guinovart, es van reunir amb el subdirector general del Instituto del Patrimonio Cultural de España del Ministerio de Cultura, Anton Castro, a instàncies de Sabaté. Arran d'aquesta reunió, es va arribar a l'acord de reiniciar la intervenció de l'Estat en la restauració de la catedral de Tortosa. De fet, durant els darrers tres anys s'hi han destinat 300.000 euros per a la reconstrucció de pinacles i contraforts. L'Estat també hi havia intervingut amb la substitució de la coberta, l'estabilització de la façana de la Cinta, i les obres del claustre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta