13 de setembre del 2011

La Diputació de Castelló aprova la petició d'aigua de l'Ebre amb l'abstenció del PSPV


El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat aquest dimarts al migdia una moció del govern del PP per reivindicar el transvasament de l'Ebre, amb els vots del PP i del Bloc Nacionalista Valencià, mentre que els diputats del PSPV s'han abstingut en la votació. La moció arriba després que el Tribunal Suprem ordenés al Consell de Ministres respondre la sol·licitud de transvasament feta per l'ens provincial l'any 2005, i que es va desestimar per silenci administratiu. En aquest sentit, la Diputació de Castelló torna a insistir al govern espanyol sobre la hipotètica necessitat d'una aportació de l'Ebre per garantir el desenvolupament econòmic de la província, a partir dels suposats "excedents" de cabal del riu Ebre. "Sense anar contra ningú, amb tots els respectes als nostres veïns del delta de l'Ebre, demanem només el 15% de l'excedent que es llença al mar i al qual contribueixen les fonts i afluents de la província de Castelló. No malgastem gens, necessitem tots els recursos i vam esperar que el Partit Socialista se sumés al consens i la gestió, abandonant el sectarisme. Els estem esperant", ha lamentat durant el ple el president de la Diputació de Castelló, el Javier Moliner.

La moció, segons el PP, volia posar en evidència el "menyspreu" del govern espanyol cap a les necessitats hídriques de Castelló, així com "el perjudici econòmic ocasionat pel nul cas" que ha fet a les demandes de la Diputació, com ara la constitució d'un consorci d'aigües de la província de Castelló. "Si aquest tema torna a aquest plenari de nou és perquè fa sis anys que el govern de l'Estat encara no s'ha dignat a respondre a aquesta diputació provincial", ha etzibat Moliner als socialistes. D'altra banda, la moció s'ha aprovat només unes hores després de la declaració institucional en contra del transvasament aprovada dilluns a la nit per l'Ajuntament de Tortosa.

Imatge Diputació de Castelló

8 comentaris:

  1. l'estat si va contestar però via acuamed i aquest sembla que no havia de ser el interlocutor

    per cert.... aquí al que li han faltat "d'allonces" ha sigut al PSPV,
    no se si per votar a favor o en contra, perquè fins ara sempre havien votat a favor,

    intentaré ser positiva i pensaré que aquesta "abstenció" és el pas previ a posicionar-se en cotnra aquesta sentència

    ResponElimina
  2. Bé, ja que hi som.....
    Que passaria si, mentre no existeixi la Diputació de l'Ebre, es manifestes la de Tarragona ?
    Quin cuadro, no ? estaria bé per començar a veure qui i com es retraten uns i altres....
    Demano al Sr. Poblet ( home de paraules -no confondre amb paraula- ) que consensuï una posició conjunta de rebuig a la petició de la Diputació castellonenca.
    Apa, ànims.

    ResponElimina
  3. Pos tindria la seua gràcia................

    La diputació de Castelló demanava en la seua demanda poder fer un “consorci” similar al Consorci d’aigües de TGN (CAT) i reclamar un cabal de 90 Hm3/any
    En el seu argumentari deien que si l’Ebre pot donar aigua a 4 poblets de les conques internes via el Segarra-Garrigues i al camp de TGN via el CAT, perquè no ho podia fer a Castelló...
    Ja se sap, quan s’obri el meló perquè no es pot repartir per a tots?
    Al cap i a la fi, la “província” de Castelló via el riu Bergantes que passa per Morella, aporta 30 Hm3 al riu Ebre....

    Als llagostins i palaies de la Ràpita i Vinaròs que les bombem!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Y si anulem el de tarragona?
    Total l'aigua surt de les comunitats de regants i totes a una, Fuenteovejuna!

    ResponElimina
  5. M.d.A Anular pot ser no, però al camp de Tarragona, i concretament la industria química fa temps que estan fent els deures....

    ResponElimina
  6. Ja deuen tenir els pous com abans, vols dir?
    Ells van ser els que van obligar a tots els veins a refonar los seus pous ja que es van cruspir els freàtics més alts i llavors si volies aigua havies d'anar centenars de metres avall. Fins esgotar acuífers.
    Posa ciutats i indústries on no hi ha aigua, a algú li aniran a fotre.
    Posa aigua on a ningú li cal i a algun lloc farà cap.
    Per cert, ningú parla mai del transvasament del riu Ciurana per regar les hortes de Reus.
    Dos transvasaments es foten l'aigua de l'Ebre, no només un.
    O no heu vist com arriba el Ciurana a Garcia?
    Fa plorar.
    Bé els hi va als coprovincians, o hauria de dir cossetans? Los mini-amos.

    ResponElimina
  7. Fabra's Empire...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta