14 de setembre del 2011

Tortosa ja té a punt la fórmula per establir el copagament a l'ajuda domiciliària

El copagament, a la tardor L’Ajuntament ja té a punt la fórmula per aplicar el copagament en la prestació del Servei d’Ajuda a Domicili de Tortosa La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Tortosa, Anna Algueró, ha explicat aquest dimecres que el govern municipal ja té a punt la fórmula per establir el copagament en la prestació del Servei d’Ajuda a Domicili, amb l’objectiu que siga sostenible des del punt de vista econòmic. Durant el 2010, el servei va suposar un cost de 410.000 euros a l’Ajuntament, que va assumir una tercera part del pressupost. Però el mes d’agost passat, el ple de l’Ajuntament va aprovar el nou reglament d’aquest servei públic, ja que la prestació s’ha encarit des de l’entrada en vigor de la llei de la Dependència. Ara el govern municipal ja té la proposta a punt, i la fórmula del copagament s’aprovarà i s’aplicarà durant la propera tardor. En una entrevista al programa Primera Columna, l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, la regidora d’Acció Social ha afirmat que el copagament tirarà endavant, tot i que ha deixat clar que només s’aplicarà amb els beneficiaris amb les rendes més altes, i sempre en base a diverses escales d’ingressos. De fet, el Servei d’Ajuda a Domicili continuarà sent gratuït per a les persones i famílies amb menys recursos. "Les persones que no tenen recursos no pagaran res, i les persones que poden, assumiran la despesa, però no el 100%, perquè hi haurà una graduació per trams", ha assenyalat Algueró. Segons la regidora d'Acció Social, aquests trams seran "justos", i la gent se sentirà millor si sap que està col·laborant amb el servei.

D’altra banda, i parlant de la polèmica per l’ús del català a l’escola, la regidora d’Acció Social ha defensat el model d’immersió lingüística i la importància de la llengua com a vehicle per facilitar la integració de la població immigrada. En la mateixa entrevista al programa Primera Columna, Algueró ha assenyalat que el fet que els xiquets i xiquets d’altres cultures aprenguin el català a l’escola facilita la integració de les seues famílies. Segons ha recordat la regidora, moltes vegades són els més menuts els que fan de traductors i els que ensenyen als seus pares i mares la llengua, la cultura i la realitat del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta