1 de setembre del 2011

Cinta remullada?


La previsió del temps indica que pot ploure a Tortosa divendres i dissabte, i els actes que més perillen són el correfoc i el concert de grups ebrencs al parc ·

El nou model de festes de la Cinta, amb un programa que concentra els actes en cinc dies, té un element que s’escapa de qualsevol tipus de planificació: la meteorologia. Per les festes de la Cinta, la pluja és tan tradicional com el típic panoli, que les pubilles i pubilletes ja han començat a repartir este dijous al matí. Així, si enguany plou dos o tres dies durant la Cinta, tindrà més afectació que quan plovia un parell de dies en unes festes que tenien deu dies d’actes. Segons ha explicat este dijous el regidor de Festes, Domingo Tomàs, Tortosa comença les festes de la Cinta amb tota la il·lusió del món i un gran esforç organitzatiu. De fet, també han previst un dispositiu per “reconduir” qualsevol acte, si en algun moment es produeix un ruixat típic del mes de setembre.

En esta línia, totes les previsions indiquen que, a partir de divendres a la tarda i fins el dissabte al migdia, la inestabilitat augmentarà. Així, és molt possible que tinguem ruixats de caràcter local que poden anar acompanyats de tempesta en molts casos, i que poden acumular quantitats de fins a 20 litres per metre quadrat. Perillen, per tant, la caminada solidària de la Lliga contra el Càncer, algunes actuacions del Festival Ebre Terra de Vent, i el 28è Correfoc de les Terres de l’Ebre, que es fa divendres a la nit. També està amenaçat per la pluja el concert al parc amb els grups ebrencs Pepet i Marieta, Xeic! i Metabolé. Només si esta inestabilitat s’allargués tot el dissabte, també podria ploure durant la tradicional ofrena de flors i fruits a la Mare de Déu de la Cinta. Segons el regidor de Festes, l’Ajuntament ha previst un pla alternatiu per poder actuar si plou en algun moment de la Cinta 2011.

En canvi, tot sembla indiciar que a partir de dissabte a la nit i diumenge de la Cinta tindrem una petita treva, amb més sol en conjunt. Per tant, els focs artificials, que enguany seran dissabte a la nit, no perillen. Tanmateix, esta situació durarà poc: dilluns de la Cinta augmentarà de nou la nuvolositat, i la possibilitat de què es puguen produir més ruixats és baixa, però no es pot descartar. Siga com siga, durant tots els dies de la Cinta el que no canviarà és la forta sensació de xafogor, amb temperatures màximes que rondaran els 30 i els 33 graus. La nit més fresca serà la de dissabte a diumenge, quan hi haurà el monumental castell de focs d’artifici Cinta 2011.

Infografia Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta