6 de setembre del 2011

El 'Calaix de Sastre' de Joan Iniesta Llop


Ha estat una de les sorpreses més agradables de la Cinta 2011. La mostra d'imagineria o imatgeria popular que el jove escultor Joan Iniesta Llop ha obert al seu nou taller Calaix de Sastre, al número 13 del carrer de la Rosa, al cor del nucli antic de Tortosa. El vam visitar dissabte al matí i no només vam poder conèixer millor la seua obra, sinó que el vam veure treballar en viu i en directe, tot fent els motlles de les figures de dos gegants. Com recordareu, Iniesta Llop va publicar fa uns mesos els dos primers àlbums d'un col·leccionable sobre el seguici tradicional de Tortosa. El seu és actualment el primer taller d'imatgeria popular que funciona a Tortosa, i un dels pocs de les Terres de l'Ebre. En el seu taller, Iniesta construeix, repara, restaura i dissenya tot tipus d'elements destinats a la festa o la faràndula: dracs, gegants, nanos, capgrossos, màscares, titelles i atrezzos. També pessebres i elements de les cavalcades. Els dos primers quaderns del col·leccionable Pinta, retalla i juga! es van posar a la venda amb motiu de la III Fira de Nadal del Nucli Antic de Tortosa, i van ser tot un èxit. De fet, molt aviat, de la mà de l'editorial benicarlanda Onada -la qual va reeditar els dos àlbums-, també es publicaran més llibrets, que Iniesta Llop ha dedicat a altres gegants i elements del seguici popular del Baix Ebre, del Montsià i del Baix Maestrat.

4 comentaris:

  1. És un crack l'Iniesta. Podries haver posar un link a la weua web (joaniniestallop.cat) per a mostrar la seua obra... Algú que fa algo interessant i diferent en tot el poble es mereix ser ben publicitat...

    ResponElimina
  2. Home, Proscrito, el link al seu web sí que l'he posat, i a més a més, dues vegades.

    ResponElimina
  3. Un emprenedor, jove, que té la vocació de treballar amb la cultura tradicional, que s'instal.la al casc antic de Tortosa és una excel.lent notícia en èpoques de tanta informació-penúria.

    Els meus millor desitjos i la meva enhorabona. Si es donés més suport a aquests micronegocis i menys facilitats a les grans multinacionals, potser recuperaríem tots més humanitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta