20 de setembre del 2011

L'alcalde de Masdenverge insta el govern estatal a millorar el finançament municipal

Álvaro Gisbert reclama a l’Estat que millore el finançament municipal i defensa el paper de les diputacions · 

L’alcalde de Masdenverge, Álvaro Gisbert, ha afirmat aquest dimarts que cal un canvi en el sistema de finançament municipal, per garantir que els ajuntaments puguen assumir el cost de les competències que els són pròpies. Gisbert ha apuntat, durant una entrevista al programa Primera Columna del Canal 21 Ebre, que l’Estat hauria de transferir als municipis els fons necessaris, per evitar que els ajuntament hagin d’anar “pidolant” per poder assumir, per exemple, el manteniment d’una escola, dels carrers o de l’enllumenat públic.

Segons l’alcalde de Masdenverge, l’Ajuntament espera tancar l’actual exercici amb els números al dia. De fet, Masdenverge va aconseguir liquidar el pressupost de l’any passat amb un superàvit de 60 euros. Per contra, Gisbert ha lamentat que hi ha altres ajuntaments que ho estan passant molt malament.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Masdenverge, que també és diputat provincial, ha defensat que ara per ara la Diputació de Tarragona és molt necessària. Sobretot, a causa de la crisi econòmica. Gisbert ha assenyalat que si es fa un canvi cap a la divisió territorial en vegueries, potser el millor seria fusionar les noves administracions amb els actuals consells comarcals, i que caldria reconvertir-los com a consells d’alcaldes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta