29 de setembre del 2011

Monclús (ERC) voldria veure ‘Pa negre’ representant Catalunya

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha aprofitat el seu pas per Primera Columna per fer una valoració personal d’una de les notícies del dia: la selecció de la pel·lícula catalana‘Pa negre’ per representar l’Estat espanyol en els premis de cinema de Hollywood. De fet, aquesta ha estat la pregunta del dia que l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre ha fet als espectadors. Segons Monclús, que ‘Pa Negre’ puga arribar als Oscars és un reconeixement a la pel·lícula i al cinema fet a Catalunya. Amb tot, ha rebutjat les crítiques que han arribat des de Madrid al fet que una pel·lícula en català representi el cinema espanyol, una situació que ha atribuït al “nacionalisme castellà”. Per tot plegat, el portaveu d’Esquerra a Tortosa hauria preferit que ‘Pa Negre’ hagués pogut participar representant l’Acadèmia del Cinema Català."La sensació és agredolça, perquè m'agradaria més que tots els anys l'Acadèmia del cine catalana pogués presentar una pel·lícula de Catalunya, i així no seria només un tastet de tant en tant, o el primer en molts anys, sinó un fet que passaria cada any", ha assenyalat Monclús.
 
LA PREGUNTA DEL DIA

2 comentaris:

  1. .....i per això ens acostem al govern de CiU al Parlament que, tot i no estari massa d'acord, han signat un acord amb les Majors pel cinema en català, que representa una baixada de pantalons.
    Sigui com sigui, en coherència, Esquerra hauria d'estar amb total desacord amb la elecció. Si el cine i literatura en castellà feta a Catalunya no és cultura catalana, el cine fet en català a "Espanya" tampoc es cultura espanyola, per tant, caldria rebutjar la nominació.

    ResponElimina
  2. Senyor Monclús; primer hauríem de convenir que totes les arts ho son amb independència de la seva procedència, i vostè ho sap per tenir un gran artista dintre la seva família.
    Deixem dons que la pel•lícula “Pa Negre” segueixi el seu procés, i no propiciem components politiques de les que estic segur que no afavoririen en absolut els mèrits que la envolten.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta