29 de setembre del 2011

El debat sobre la sanitat pública arriba dilluns al ple de Tortosa

El ple de l’Ajuntament de Tortosa debatrà el proper dilluns dues mocions en defensa de la sanitat pública i en contra dels ajustos de la Generalitat. La primera és una moció popular avalada per un total de 635 signatures validades, mentre que la segona és una proposta del grup municipal d’Esquerra. De fet, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha explicat aquest dijous que la moció dels republicans vol denunciar com estan afectant les retallades a la salut de la gent de Tortosa. En una entrevista al programa Primera Columna, Monclús ha volgut replicar unes declaracions del director dels serveis territorials de Salut. Albert Gómez va afirmar la setmana passada que el govern no ha tancat els llits a l’hospital Verge de la Cinta, sinó que els està gestionant. El portaveu municipal d’ERC li ha respost d’aquest manera: "Jo crec que això és una forma de parlar per quedar bé, però tothom veu que si acaba ingressat a l'hospital hi ha unes pantalles que tapen que hi ha un munt de llits tancats. Ara, si volen fer veure una altra cosa i dir que els gestionen... Fa una temporada, tots aquests llits estaven oberts i plens, i aquí tenim un gran problema que ningú se'l creu. Tothom sabem que els han tallat, que els han tancat, i això és així".

En la mateixa entrevista a l’informatiu matinal del Canal 21 Ebre, Monclús també ha denunciat la situació a les urgències del CAP del Temple. Segons el portaveu d’Esquerra, que també és metge de professió, aquest estiu el Departament ja va reduir l’atenció a les urgències del CAP del Temple pels matins, de manera que van acomiadar el metge i l’infermer que les atenien. Així, només van quedar les urgències de tarda, però a partir de l’1 d’octubre també s’eliminaran, i només hi haurà atenció a les urgències a partir de les nou del vespre, en dies laborables. És a dir, només hi haurà urgències les 24 hores durant els caps de setmana. A tot això, Monclús ha advertit que cal tindre en compte que a l’estiu també es va prescindir d’un metge i d’una infermera, i que a partir del dia 1 d’octubre un altre equip que treballava per la tarde, com a interins, també serà acomiadat. Segons ha alertat Monclús, aquest aprimament de la plantilla provocarà un increment de la pressió assistencial.

Balanç dels 100 primers dies del mandat · D’altra banda, Monclús ha fet també el seu balanç dels primers 100 dies del segon govern de Ferran Bel a l’Ajuntament tortosí. El portaveu d’Esquerra ha remarcat que Bel s’ha limitat a gestionar les inversions i les obres que han vingut finançades o directament executades pels governs de la Generalitat o de l’Estat. Monclús ha posat l’exemple el nou campus de la universitat, de les obres de la llei de barris al nucli antic, del pavelló poliesportiu del Temple, o de la reforma de les baranes del riu, projecte que també inclou la transformació del pont del tren en una via verda per a vianants i bicicletes. "L'equip de govern ho ha aprofitat, i sempre sembla que l'alcalde és qui s'endú les medalles, com en qualsevol poble", ha dit Monclús: "L'alcalde que tenim segueix fent el mateix; és una persona que acudeix a tot arreu, que ho vol abastar tot i que arriba tard i se'n va prompte". Segons ha insistit Monclús, el govern municipal capitalitza totes les coses bones que ha fet el tripartit i el govern de l’Estat, mentre que descuida les petites coses i el dia a dia. En aquest sentit, Monclús ha posat l'exemple de les baranes trencades de la rampa d'accés al pont de l'Estat, o la situació de degradació de la plaça dels Grup Germans Cruells.

7 comentaris:

  1. I seguint una mica més amunt de les baranes, quant ja estàs a sobre del pont, allí mateix, hi ha un clot que si entrompesa algú farà cap baix al riu.
    Cap la possibilitat que se'm digui que no és competència municipal....No aviem quedat que l'ajuntament assumeix moltes coses que no li corresponen ?. Pos arreglar esta deu valdre 14,40 €

    ResponElimina
  2. Rectifico. Baix al riu, NO, que està me avant. A la plaça Paiolet.

    ResponElimina
  3. i per no parlar d'unes faroles semi-noves q van començar a posar fa messos(q creq q any i tot) a la part de detras del mercat,q alli estan sense acabar d'instalar,o embarcaderos del passeig del colesterol q estan trencats i tb ple de botelles i podria dir mès petits detalls q hi han però seria un no acabar.

    ResponElimina
  4. Si som una mica objectius hem pogut constatar com la guardia d’urgències del CAP del Temple servia de ben poc. Una guàrdia que amb les dotacions que tenia, ningú s’hagués atrevit a qualificar. Ho sento però algú ho havia de dir…!

    ResponElimina
  5. Natros hem fet us de la guardia de urgencies de nit 5 cops en 5 anys al CAP Temple i res a queixar - en 15 minuts, solucions, en comptes de 3 hores esperant a l'hsopital.

    ResponElimina
  6. Que no et passi el que a mi, que el metge de guàrdia nocturna del CAP del que parlem, no va voler certificar una defunció sobre les 2 de la matinada perquè segons ell li corresponia al metge de capçalera.
    Pel que vaig deduir, cap metge vol tenir difunts al seu currículum...

    ResponElimina
  7. Val, no, natros per sort no hem tingut aquest problema, pero per problemes "menors", febres preocupants de xiquets menuts, laringitis aguts, un tall fort al llavi, cops forts que vols revisar per si a cas ... en fi, multitud de petits problemes, que aqui van poder resoldre sense haver de contribuir al col·lapse permanent del hospital.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta