3 d’octubre del 2011

El PSC es pregunta amb quins diners i quines obres farà Bel a Tortosa

El portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tortosa, Antoni Sabaté, ha denunciat aquest dilluns el retard en la presentació del nou pla d’actuació municipal (PAM) del govern de CiU. Segons Sabaté, ja han passat els primers 100 dies del segon mandat de Ferran Bel, però encara no s’han fet públiques quines obres o actuacions pensa tirar endavant el govern municipal durant els propers quatre anys. El portaveu socialista ha afegit que la situació econòmica de l’Ajuntament és greu, i que per això és complicat saber quines obres podrà fer Tortosa a mig, curt i llarg termini.

En la mateixa línia, Sabaté ha recordat que el PSC ja va advertir que caldria recórrer a un préstec de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), per la greu situació econòmica i financera de l’Ajuntament de Tortosa. Un préstec de més d’1,3 milions d’euros, que l’Ajuntament aprovarà avui al vespre per poder fer front a un paquet de factures pendents des del novembre del 2010 fins al 30 d’abril del 2011. Segons el portaveu del PSC, el deute viu de l’Ajuntament passarà a ser de més de 46 milions d’euros. És a dir, de més de 1.500 euros per cada ciutadà de Tortosa. Sabaté ha afirmat que davant d’aquest panorama cal gestionar la despesa i saber prioritzar les inversions. En aquest sentit, per la seua banda, la regidora d’Hisenda, Matilde Villarroya, ja va advertir divendres passat que aquest préstec no incrementarà el deute de l’Ajuntament. Segons Villarroya, el crèdit s’ha de retornar dintre de l’actual mandat i té l’aval dels tributs procedents de l’Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta