19 d’octubre del 2011

Germà Bel: 'Avui farem una esmena a l'Espanya radial, però després vindran els detalls i ja veurem com queda tot'

El corredor mediterrani ja és oficialment una prioritat de la Comissió Europea. L'eix ferroviari ha de connectar el 2030 els ports de Barcelona, Tarragona i València amb Cartagena, Almeria i Algesires. El traçat escollit aniria de Figueres a Almeria, i després s'endinsaria per l'interior cap a Granada i Sevilla i fins a Algesires. Amb tot, la Unió Europea també considera interessants els corredors atlàntic i central, si bé deixa per més endavant el túnel que hauria de travessar els Pirineus des de Saragossa. I en el dia de l'anunci oficial, el programa 'Els matins' de TV3 ha comptat amb l'expert ebrenc en infraestructures Germà Bel, catedràtic d'economia aplicada de la Universitat de Barcelona. L'entrevista al canareu ha estat molt aclaridora sobre la importància de què el corredor ferroviari passés per l'eix mediterrani. Però Bel ha estat moderadament optimista, i ha fet un advertiment important: "Avui farem una esmena a l'Espanya radial i estarem tots molt contents. Després vindran els detalls i ja veurem com queda tot." El canareu ha recordat que el model de l'Espanya radial fa 291 anys que està en marxa, i que una esmena no té perquè canviar-lo totalment. "Una prioritat existeix quan no tot és prioritari. Si tot és prioritari, res no és prioritari", ha afegit, en referència al doble joc del govern de l'Estat en favor del corredor mediterrani i del corredor central. D'altra banda, com ja ve sent habitual, Germà Bel ha criticat la política estatal en la construcció de les línies de trens de gran velocitat, però també la política aeroportuària de la Generalitat, amb projectes com l'aeroport de Lleida. "La feina mal feta no és un monopoli de l'administració general de l'Estat", ha conclòs Bel.

3 comentaris:

  1. Pos si, te tota la raó, "La feina mal feta no és un monopoli de l'administració general de l'Estat".

    ResponElimina
  2. Justament avui m'han regalat el seu llibre "España, capital París".

    ResponElimina
  3. Amb cordialitat: Tinc una mica de sobredosi de Germà Bel. El vaig sentir als Matins; a Catradio a migdia i a "8 al dia" de Cuní a la nit. Ah, i este mati a Catradio altre cop. Em sap mal perquè es ebrenc i a més en fa gala però xeic......

    A Vicent Navarro no el conviden tant..... per què serà ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta