19 d’octubre del 2011

L'alcalde de Tortosa adverteix que l'Ebre no pot permetre que el corredor del Mediterrani passe de llarg 'com l'Euromed'

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha fet aquest dimecres al migdia una valoració positiva de la ecisió de la Comissió Europea de considerar prioritari el corredor ferroviari del Mediterrani. "Era la decisió esperada, raonable i desitjada pel territori", ha afirmat Bel. Tanmateix, l'alcalde tortosí s'ha referit de seguida a les repercussions en clau territorial d'aquest projecte, tot advertint que les Terres de l'Ebre "no poden permetre que aquest corredor passi de llarg". "El nostre repte és ara que no ens passi el mateix que amb l'Euromed", que actualment encara no té parada a l'estació de l'Aldea, ha remarcat l'alcalde de Tortosa. En la mateixa línia, Bel ha afegit que el corredor representa una bona oportunitat per desenvolupar el port de l'Ebre -"el port dels Alfacs"- gràcies al nou eix comercial, i que també atorgarà un important valor afegit per al sòl industrial que s'està desenvolupament al territori. En relació a l'aposta de la Comissió Europa per altres eixos ferroviaris, l'alcalde ha comentat que "les solucions del cafè per a tothom no són bones per a ningú, i encara menys en temps de crisi". Segons Bel, "ara li pertoca al govern central marcar les prioritats i des del territori hem de treballar perquè les Terres de l'Ebre no en quedin al marge".


+Àudio:
-L'alcalde de Tortosa reclama que amb el corredor del Mediterrani "no passi el que ens ha passat amb l'Euromed"

LA PREGUNTA DEL DIA

13 comentaris:

  1. "El nostre repte és ara que no ens passi el mateix que amb l'Euromed". Si si, i com tot lo demés. Au polítics del territori, que ara teniu mes faena, o vos vendreu com sempre?

    ResponElimina
  2. Estic d'acord en l'alcalde (i Ignorant, ara s'els amontona la feina!), s'ha de fer tot el possible per a que (si s'acabi construiint, que de moment només és un dibuix) tingui parada aqui.

    ResponElimina
  3. I dels Jocs Mediterranis de Tarragona, s'ha de caure algun € per aqui o que? No som a la provincia de Tarragona, encara?

    ResponElimina
  4. Pos si no es vol que mos passe de llarg, serà qüestió de no perdres les reunions on es treballe aquest tema.
    S'ha d'estar on es talla el bacallà sinò corres el risc de quedar-te en les espines.

    ResponElimina
  5. Som Tarragona per al que volen, no hi ha cap pràctica esportiva reservada per a les Terres de l'Ebre, mentre que les proves de hípica es faran a Barcelona. Deixar escapar l'oportunitat del corredor seria una pèrdua terrible per aquestes terres.

    ResponElimina
  6. En este tema almenos se mou este alcalde encara ...pero quan se fan senadors se'n recorden poc de Tortosa ... us penjo un link!!
    http://www.ebredigital.cat/economia/front-comu-per-larc-del-mediterrani/?id=137

    ResponElimina
  7. Una cosa és està en una iniciativa nascuda del territori ( on no hi ha més cera que la que crema ) i que seria inaudit que no estes l'alcalde de la "capital" i l'altra és no estar on es remenen les cireres de veritat com pot ser la trobada dels alcaldes de les zones on passarà el corredor, on hi eren alcaldes de Catalunya, Pais valencia, Murcia i Andalucia. . Sé perfectament que es tracta de capitals de província, però, no hi ha prou unanimitat -a Catalunya- en considerar les Terres de l'Ebre com un regió de Catalunya ? I la pura realitat es que de les zones litorals, reconegudes oficialment, a qui afecta directament el corredor, només la de les TTE ha estat absent. I dic alcalde per que tots ho eren però sinó, el delegat Pallares.

    ResponElimina
  8. Implícitament el senyor alcalde esta afirmant que el corredor del Mediterrani serà una infraestructura mes que no contribuirà al desenvolupament de les TTEE.

    ResponElimina
  9. Nomes cal que preguntesseu on es faran les proves de rem i vela corresponents als Jocs de la Mediterrània i que s’han adjudicat a Tarragona...

    ResponElimina
  10. Me sembla que tornarem a perdre lo tren...i mai més ben dit, som cada cop més la Ventafocs de Catalunya i me sembla que ni Bel per més que vulgue ni per suposat Mas mos portaran al ball, seguirem tenint carabasses enlloc de carros...

    ResponElimina
  11. Tampoc crec que ara sigue lo moment de queixar-se per lo dels Jocs del Mediterrani, lo projecte ja estava presentat fa temps, era llavors quan tocava protestar...ara pos, que els aprofite!només servim d'abocador de nuclears i de cisterna d'aigua i ningú dels nostres polítics té el que s'ha de tenir per denunciar l'abandonament dels grans projectes i els expolis als que estem sotmesos.

    ResponElimina
  12. Diràs que ho veig vindre. Igualet, igualet, que amb l'Ebre ( ho va dir Pujol a la inauguració del pont de mil·lenari ) "L'Ebre fa molt anys que passa i passa però ningú no l'aprofita".
    Que després del corredor, al cap d'uns anys, ningu hagi de dir: " El corredor fa molt anys que es va establir, però passa, passa........

    ResponElimina
  13. Proposo que les TTEE siguin declarades “PARADIS FISCAL”.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta